A LEDjobb megoldás
Kezdőlap / Zöld város / A LEDjobb megoldás / A LEDjobb megoldás

A LEDjobb megoldás

Ingyenes LED izzó csereprogram pécsi lakosok részére.

Pécs vezetése elkötelezett a klímavédelem és egy zöld közösség létrehozása mellett. Az önkormányzat és intézményeinek szakemberei minden lehetőséget megragadnak arra, hogy a cél elérésében a pécsi családokat is segítsék.

Az egyik ilyen kézzelfogható segítség egy ingyenes LED-csereprogram, amelyet a CYEB jóvoltából, széles társadalmi összefogással valósít meg az önkormányzat.

A program célja, hogy izzócserék révén a családok energiafelhasználása csökkenjen. A pécsi lakcímkártyával rendelkező személyek ingyenes LED izzókra jogosultak, a lehetőség egy online regisztrációt követően nyílik meg.

A lehetőséggel magánszemélyek tudnak élni, a pécsi családok azon tagjai, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval.

Gondolunk azokra is, akik nem gyakorlottak dokumentumok szkennelésében, vagy az internet használatában. Annak érdekében, hogy ők is élni tudjanak a lehetőséggel, regisztrációs pontokat állítunk fel szerte a városban. Ezeken a helyeken kollégáim és önkéntesek segítenek azoknak, akik ezt a regisztráció során igénylik.

A program során telefonos ügyfélszolgálatot is indítunk, a felmerülő kérdésekben kollégáim sietnek a pécsiek segítségére.

Azt, hogy melyik pécsi család hány ingyenes LED izzóra jogosult, a regisztráció során feltöltött adatok alapján a CYEB programja határozza meg.

A program jóval messzebb mutat, mint hogy gyakorlatilag bármely pécsi család ingyen fényforrásokhoz juthat. A LED izzókkal jelentős megtakarítás érhető el, márpedig a ránk váró nehéz időszakban minden megtakarított forintra nagy szükség lesz.

Ráadásul ezekkel a modern fényforrásokkal a környezetet is védjük – a kevesebb elhasznált energia és a ritkább izzócsere kevesebb károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé.

Legyen Pécs zöld közösségének tagja, regisztráljon és világítson olcsóbban!

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

E14 és E27 foglalathoz kérhető ingyenes LED izzó.

FONTOS

csak az regisztrálhat, aki szerződésben áll az áramszolgáltatóval, azaz akinek a nevére a villanyszámla szól, és aki egyben az adott lakcímen van bejegyezve!

Az alábbi helyeken kérhet személyesen segítséget, vagy akár el is intézheti a regisztrációt személyesen 2022. augusztus 29.-től 2022. október 31.-ig.

Személyes regisztrációhoz szükséges dokumentumok: 

  • Személyigazolvány és a lakcímkártya
  • Villanyszámla első 4 oldala
  • A lakásban lévő fényforrások száma és foglalatának típusa (E14 és E27)

Amennyiben a regisztrációhoz nem kér segítséget, a regisztrációt önállóan a lenti linken is megteheti.

Amire szüksége van az online regisztrációhoz, amely a cég hivatalos oldalán történik:

  • A személyigazolvány és a lakcímkártya szkennelve (mindkét dokumentum mindkét oldala)

  • Villanyszámla
    • a szolgáltatótól letöltött PDF formátum, vagy
    • papíralapú villanyszámla első 4 oldala szkennelve

  • A lakásban lévő fényforrások száma és foglalatának típusa

Ha a regisztrációval kapcsolatban kérdése van az alábbi telefonszámokon kaphat segítséget hivatali időben 2022. augusztus 29.-től 2022. október 31.-ig: 

Használt izzók leadási helyei: