Az emlékezés formái 2. rész
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Az emlékezés formái 2. rész

Az emlékezés formái 2. rész

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul.

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul. 2021. december 9. és február 20. között, összesen 2 részletben valósul meg az m21 Galériában a Zsolnay Negyedben.

Második rész: január 21. – február 20.

Koronczi Endre: Ha a kanálból kifújja a szél a levest [2022]

(szél)installáció, videó, fólia, ventilátor, lombfúvó, rajzok

„Ha az ellenkező oldalról szeretném a szelet megfigyelni, akkor a szél mögé kellene állnom. Látnom kellene, hogy melyik ez eleje és melyik a háta. Hogy a visszájáról is megfigyelhessem. Mert ha valamit meg akarok ismerni, akkor mögé akarok látni. A fonákját is. Hogy értsem. De a szélnek nincs eredete. Nem tudok mögé nézni.”

részlet A szél mögött című film narrációjából, 2019

Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az m21 Galéria felkérésére, Az emlékezés formái c. kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest c. térspecifikus installáció a fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre kelő szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók az installáció terében saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videófelvételeken rögzített időnyomatok az elillanó pillanat örökkévalóságának, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

www.koronczi.hu/ploubuterpark/

Kurátor: Kovács Andrea
Együttműködő partner: Let it Be! art agency

a második rész 2022. január 21. és február 20. között tekinthető meg naponta kizárólag kizárólag az alábbi időpontokban:

A kiállítás hétfő kivételével naponta 13.00 – 17.00 óra között tekinthető meg.

Szervezők