Eliza Bliss Band
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Eliza Bliss Band

Eliza Bliss Band

Igényes pop- és rockzene, funky, jazzy dalok/swingek, musical-ek és filmzenék.

A klasszikus szakon végzett mélyhegedű-művész, Eliza Bliss élvonalbeli jazzművészek körében lép színpadra. Egymást inspirálva igényes pop- és rockzenét, funkyt, jazzy dalokat/swingeket, musical-eket és filmzenéket adnak elő, egyedi hangzásvilágot varázsolva a színpadra.

Ráadásként a világzenei sokszínűségben magabiztosan zsonglőrködő Hárs Viktor szerzeményeket (tangót, salsát, ír steptánc zenét,stb.) adnak elő, amelyeket Hárs kifejezetten erre a formációra komponált.

Eliza Bliss – mélyhegedű

Neumann Balázs – billentyűk

Hárs Viktor – bőgő- és basszusgitár

Serei Dániel – dobok

Eliza Bliss mélyhegedű-művész 2008-ban diplomázott a budapesti Zeneakadémián, 15 évet dolgozott élvonalbeli szimfonikus zenekarokkal, majd 2014-ben immár elektromos mélyhegedűvel indított önálló produkciót Angliában, majd itthon is – igen széles műfaji palettán mozogva. A hazai és nemzetközi jazz, filmzene, pop, rock, funky, musical, stílusokat felölelő dalok mellé Hárs Viktor szerzemények is felcsendülnek előadásaiban.

Neumann Balázs jazz zongoraművész, zeneszerző, hangszerelő, tanár a ’90-es évek óta a magyar és nemzetközi jazzélet meghatározó szereplője. Jazz-zongoraművész diplomája után kitüntetéssel végzett a Zeneakadémia tanári mesterképzésén. 

„Neumann Balázs madártoll puhaságú billentése érzelmekkel kombinálva – igazán lenyűgöző”

(Brian Soundy – UK and Europe Jazz Radio). Európa-szerte adott szóló zongorakoncerteket, „Yamaha artist”, elismert zeneszerző, hangszerelő.

Hárs Viktor jazzbőgő- és basszusgitár-művész 35 éve az egyik legismertebb bőgős/basszusgitáros hazánkban. Artisjus díjas előadó, de zeneszerzőként és hangszerelőként is népszerű szakmájában. Megszámlálhatatlan formációi közül tagja a Budapest Jazz Orchestra, a Kollmann Quintet, a Kozma Orsi Quartet, a Szentpéteri Csilla Band, Makovich Sextett zenekaroknak, sőt az Eliza Bliss Quartet-nek komponistája is. George Benson és Al Jarreau is partnerei voltak színpadon.

Serei Dániel dobos zenészcsaládban született. A Zeneakadémia elvégzése óta rendszeres fellépője a hazai jazzéletnek, Legjobb szólista-díjban és Artisjus előadói-díjban is részesült. Az Eliza Bliss Banden kívül tagja többek között a Budapest Jazz Orchestra, a Chris Devil Trio, a Makovics Dénes Sextet, az Oláh Krisztián Quartet és a Pankastic! zenekaroknak. Fellépett már Ed Neumeister, James Morrison, László Attila, Oláh Kálmán, Palya Bea és Raul Midón partnereként.

Szervezők