announcement
Pécsi útfelújítások 2023Megnézem
Advent 2023Megnézem
Kezdőlap / Események / A Mikulás Szobája

A Mikulás Szobája

Éppen 10 éve, hogy először levelet kaptunk a Mikulástól. S éppen egy hete hozta a postás az idei levelet:

“Drága Gyermekek, és jó szüleik!

Remélem levelem jó egészségben talál mindnyájatokat!
Megint eltelt egy év, s mi itt az Északi-sarkon kitartóan készülünk arra, hogy idén is minden gyermek csizmácskájába tegyünk egy-két jó szót, bátorságot, reményt, hitet, jókedvet. Készülnek az ajándékok, lesem titkos szavaitokat, álmaitokat, kívánságaitokat. Hitetek erőt ad nekem minden évben a folytatáshoz, s ezért nem tudok elég hálás lenni Néktek.
Olyan nagy szeretettel gondolok rátok egész évben, és most újra itt az idő, hamarosan Csengő szarvasommal ismét elindulok felétek. Ha minden csillag a helyén áll, akkor November 23-án éjjel érkezem a hűvös északi széllel (lessétek majd az eget!), és beköltözöm szeretett pécsi műhelyszobámba, a Márkus Színbe.
Gyertek, kukucskáljatok be a szobámba, apával, anyával, a családdal közösen! Lili tárlatvezetései alkalmával pedig megtudhatjátok miféle különös, néha hétköznapinak tűnő varázslatos eszközöket használok a mindennapokban, mi a kedvenc sportom, hogy hívják a kedvenc rénszarvasomat, miért teszek kisfókákat a párnám alá, mennyi különös nyelvet beszélek, vagy hogyan tájékozódom az égen…
Várom leveleiteket és rajzaitokat a pécsi postaládámba már november 15-től, a rajzverseny nyerteseinek pedig különleges északi ajándékkal is készülök!

Szeretettel Ölellek Benneteket!

Mikulás”

November 23-án éjszaka a Mikulás ismét beköltözik a Márkus Színbe, s Nálunk vendégeskedik két héten át…! Itt készíti, csomagolja az ajándékokat, itt mos fogat, itt alszik és itt eteti a rénszarvasát a bábszínház előtt, meg az egereket a műhelyben. Most megleshetitek, amikor éppen nincs itthon a Márkus Színben, hogyan éli mindennapjait itt nálunk Pécsett!

A Mikulás Postaládája!

A Mikulás emellett minden évben megkér bennünket, hogy egy Postaládát helyezzünk ki neki, hogy a pécsi, és Pécs környéki gyermekek levelei ide érkezzenek!
A Mikulás idén is készül meglepetéssel, mint minden évben! Nem csak a kedvenc teáját és mézeskalácsát kóstolhatják meg a szoba látogatói, hanem… de ez legyen addig még titok…

Idén egy rajzversennyel is készül Néktek a Mikulás, s a neki legjobban tetsző rajzok alkotóját egy különleges, az Északi-sarkon készült ajándékkal lepi meg! Idén három kategóriában is pályázhattok: 1. óvodás, 2. kisiskolás és 3.”nagy gyerekek” (felsősök, felnőttek).”


A Mikulás Szobájáról bővebben itt olvashat! A Mikulás Szobája | MárkusZínház – Egy bábszínház (markuszinhaz.hu)
Tárlatvezetési időpontokat megtalálják a Kalendáriumban! Kalendárium | MárkusZínház – Egy bábszínház (markuszinhaz.hu)
Foglaljanak előre helyet!


Várnak minden Gyermekecskét s Szülőt, Nagyszülőt, Dédikét, tárlatvezetéssel, rengeteg új információval, a Mikulás kedvenc teájával és mézeskalácsával!


A Mikulás és a MárkusZínház társulata


A Mikulás szobájába csoportok jelentkezését is várják! A Mikulás Szobája | MárkusZínház – Egy bábszínház (markuszinhaz.hu)

Szervező: MárkusZínház egy Bábszínház