Fantasztikus álarcosbál Fantasztikus Klasszikusok sulisoknak II.
Kezdőlap / Események / Fantasztikus álarcosbál Fantasztikus Klasszikusok sulisoknak II.

Fantasztikus álarcosbál Fantasztikus Klasszikusok sulisoknak II.

Camille Saint-Saëns: Az állatok farsangja

Hodozsó György – zongora, Rippert Péter – zongora, Horváth Krisztián – szómester

Jegyárak: 1990 Ft

Fantasztikus farsangi koncert jelmezekkel, tombolával és izgalmas nyereményekkel! A beöltözve érkezőknek és minden jegyvásárlónak tombola jár! Kapd magadra a sulis jelmezedet, hogy dupla esélyed legyen megnyerni a fődíjunkat.

A telet csak együtt tudjuk elűzni és mi állati bulival készülünk! A Kodály Központ hangversenytermét átalakítva, farsangi díszítéssel, babzsákokkal megtöltve tesszük még hangulatosabbá. A házigazda Horváth Krisztián lesz, aki jó idegenvezetőként kalauzolja végig a zene világán a közönséget, beavatva a hallgatóságot a legfontosabb és legmókásabb részletekbe is.

Nálunk az állatok is farsangolnak, Camille Saint-Saëns ezt remekül foglalta zenébe! Az esten hallható Állatok farsangja című darabot a zeneszerző eredetileg viccnek szánta: ki akarta csúfolni a zenész kollégáit, a híres slágerdallamokat, vagy akár a zongoristákat, akik sokat szenvednek a gyakorlástól. A csúfolódásból különös karnevál lett: művének dallamvilága zseniálisan mutatja meg, hogyan utánozza a nagybőgő az elefántot, vagy mikor táncol a teknős Kánkán tempóban, mindenkinek mosolyt csalva az arcára.

A HVG Könyvek kiadásában megjelent Fantasztikus Klasszikusok könyv kel életre tehát a sorozat alatt a Kodály Központban. A könyvet érdemes megvenni a jegypénztárunkban vagy a webshopban, lapozgatni, olvasgatni, és belehallgatni a Pannon Filharmonikusok által felvett zenei illusztrációkba. De ha élő élményre vágytok, akkor három koncerten is várunk szeretettel a Kodály Központba!

A sorozat házigazdája Horváth Krisztián, karnagy, zongoraművész, zeneszerző.

Krisztián, akit karnagyként, zongoristaként már megismerhetett a pécsi közönség, illetve zenés színdarabok zeneszerzőjeként is találkozhattak nevével. Sokan nem tudják, de Krisztián egy művészeti iskola élén éli a mindennapjait, és jó humorával, a diákokkal való közvetlen stílusával számos ifjúsági koncert házigazdájaként is nagy sikereket ér el. Fogadjuk szeretettel a Pannon Filharmonikusok új partnereként!

A FANTASZTIKUS KLASSZIKUSOK SOROZAT ÉS A KONCERTEK A TÁMOGATÓJA A HVG KIADÓ ZRT.

További információ…