park

Advent Pécs 2022

Megnézem
Rejtett Város Tor-Tour-a a pécsi Karácsonyi vásárban!
Kezdőlap / Események / Rejtett Város Tor-Tour-a a pécsi Karácsonyi vásárban!

Rejtett Város Tor-Tour-a a pécsi Karácsonyi vásárban!

Mivel közeledik a karácsony és idén is lesz Karácsonyi vásár ezért, a kicsit átdolgozott a séta ezúttal a Széchenyi térre fókuszál. A résztvevők tesznek egy kört a téren, majd bevetik magukat a vásár forgatagába. Természetesen egészen más szemüveggel, mint ami a megszokott.  De ez lesz benne az igazán izgalmas!

Szemügyre veszünk pár ikonikus épületet – van jónéhány ugyebár – ezúttal nem kizárólag akadálymentességi szempontból, hanem mesélnek is róluk egy cseppet. Ezt követően irány a vásár, ahol kipróbálhatják milyen érzés karácsonyfadíszt vásárolni látássérültként vagy például, hogyan ne öntsék magukra a forralt bort miközben haladni próbálnak a kerekesszékkel.

A Fogyatékossággal élők Világnapja alkalmából meghirdetett programon lehetőség lesz kipróbálni a kerekesszékben gurulást/borulást, fehér bottal kitapogatni a járdaszegélyeket, speciális szemüvegben átélni ha éppen csak az orrunkig látunk vagy mindössze foltokat érzékelünk a világból a többi homályban marad, kérdezni, füldugóval érzékelni milyen ha nem halljuk az utca zaját, a figyelmeztető jeleket…. Az ember egyszerre turista és extrémsportoló is!

RÉSZVÉTELI DÍJ: 2500 Ft, kedvezményeink idősekre, gyerekekre és Tüke kártya tulajdonosokra vonatkoznak. Ők 2000 Ft fejében vehetnek részt a sétán. A túra díját a Széchenyi téri Tourinform irodában lehet befizetni a Városháza aljában nyitvatartási időben, 9-17-óra között.

IDŐTARTAM: a túrára másfél-két órát szánunk. A végén mindig egy kiértékelő rövid beszélgetéssel zárunk, mert nagyon kíváncsiak vagyunk mindenki tapasztalataira.

GYÜLEKEZŐ: a Széchenyi téren a lónál, a látássérülteknek kihelyezett makettnél.

Eső esetén a sétát nem tudjuk megrendezni!

Szervező: People First Egyesület