Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Kezdőlap / Események / Street Up Fesztivál - Urban art fesztivál

Street Up Fesztivál - Urban art fesztivál

Nyár elején átfogó urban art kiállítássorozattal és kapcsolódó programokkal igyekszik a Pécsi Galériák – Vizuális Művészeti Centrum bemutatni a ’70-es évektől progresszíven kibontakozó városi művészet előzményeit, hazai és külföldi megjelenéseit és különböző irányzatait.

május 24-szeptember 22.

Pécsi Galéria (Pécs, Széchenyi tér 14.)

A kiállítás a gördeszkázás történetét és művészetét mutatja be az első próbálkozásoktól egészen addig, amíg olimpiai sportággá nem vált. A tárlat mintegy 100 művészi alkotással készült gördeszkát, a gördeszkás életérzés relikviáit, a hozzá kapcsolódó divatot és művészeti alkotásokat, fotókat és kulturális jelenségeket mutatja be. A kiállítás kurátora Philippe DANJEAN, független kurátor, aki a párizsi Fluctuart street art múzeumban tavaly nagy sikerrel bemutatott kiállítását rendezi újra Pécsen.

május 30-szeptember 22.

m21 Galéria (Pécs, Major utca 21.)

A nemzetközi YASHA YOUNG PROJECTS alkotói közül mutatkozik be NUNO Portugáliából, MILLO Olaszországból, JULIEN CASABIANCA Franciaországból, CHRISTIAN BOEHMER és ADULTREMIX Németországból, valamint ERELL, JANA & JS, NDZW, LOST OPTIC, ZEUS SALAS. A képzőművészet átmeneti műfaját képviseli a SOCIÉTÉ RÉALISTE művészkollektíva a társadalmi nyilvánosság jeleinek gyűjtésével és átértelmezésével létrehozott műveikkel. A magyar street art művészetet FORK IMRE, FAT HEAT, FSING, GOSPE, MNU, NAPUSH, SHIT SHOT, VOID képviselik.

A kiállításokat hip-hop, gördeszkás bemutatók, szakmai workshopok, előadások, tárlatvezetések színesítik.
A rendezvényen a nemzetközi urban art szcéna elismert alkotói mutatkoznak be, kül- és beltéri murális alkotásokra vállalkoznak Pécsen a Zsolnay Negyed, valamint az m21 Galéria tereiben és a városban egyaránt.

Szervező: Pécsi Galériák – Vizuális Művészeti Centrum