Fiesta Grafika: Latin-Amerikai grafikusok kiállítása
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Fiesta Grafika: Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

Fiesta Grafika: Latin-Amerikai grafikusok kiállítása

Igazi latin ünnepi hangulat – Fiesta – költözik szeptember 16-tól a Pécsi Galériába!


A megnyitón védettségi igazolvánnyal lehet részt venni.
Jegyár: teljes árú – 1500 Ft, Diák/nyugdíjas – 1000 Ft, Csoportos: 800 Ft/fő

Magyarországon először láthatók kilenc latin-amerikai ország – Argentína, Brazília, Kolumbia, Kuba, Ecuador, Mexikó, Paraguay, Peru, Uruguay – huszonhat grafikusművészének munkái! A megnyitón néhány köszöntő gondolatot mond Argentína magyarországi nagykövete, HERNÁN MARÍA PATIÑO MAYER úr.
Mintegy 180 műalkotás, a párizsi Latin-Amerika Ház kiállítási anyaga érkezik a Tangó-fesztivál alkalmából a Pécsi Galériába!

Az eredeti képgrafikák és plakátok karneválja egy távoli világ erőteljes érzelmekben gazdag színeit villantja fel. A féktelen életigenlés és az élet árnyoldalainak és végességének párhuzamos együttélése, az erőteljes politikai vélemény kifejezése, a latin-amerikai életérzés és életfilozófia káprázatos színekkel tárul fel számos grafikai munkán, legyenek azok színházi vagy filmplakátok, könyvillusztrációk vagy képgrafikák.A kiállítók között egyéni alkotók és alkotócsoportok is bemutatkoznak az országok hamisítatlan latin hangulatát is megidéző installációs térben.

A kiállítás kurátorai: Michel Bouvet, francia grafikusművész, aki közel harminc éve – kiállítóként, kurátorként, nemzetközi grafikai biennálék zsüritagjaként – rendszeresen dolgozik latin-amerikai országokban, valamint Daniel Lefort, Franciaország közép-amerikai, Paraguay-i, perui és Uruguay-i kulturális tanácsadója.A kiállítás először a párizsi Latin-Amerika Házban került megrendezésre, 2019-ben.