Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / A bionyomtatástól a mesterséges intelligenciáig az egészségügyben

A bionyomtatástól a mesterséges intelligenciáig az egészségügyben

I. Nemzetközi Egészségügyi Mérnök Innovációs Konferencia Pécsett

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja ad otthont október 24-26. között az I. Nemzetközi Egészségügyi Mérnök Innovációs Konferenciának (International Conference of Biomedical Engineering And Innovation – iCBEI). A háromnapos rendezvény során nemzetközileg elismert kutatók ismertetik a legmodernebb technológiákat, a legnagyobb biomérnöki fejlesztéseket, továbbá lehetőség nyílik a résztvevőknek ötleteik, tapasztalataik, kutatásaik megosztására.

Az iCBEI honlapja szerint az október végi, angol nyelvű konferencián betekintést nyerhetünk a bioprinting, a biotechnológia, az orvosi robotika, a szimulációs oktatós, a neurorehabilitáció és az orvosi anyagtechnológia világába, továbbá körüljárják a műtéti tervezés és operatív orvostudomány, az ember-gép interfész, az egészségügyi mesterséges intelligencia és a Big Data témaköreit.

Az említett témákhoz kapcsolódóan szeptember 20-ig tudományos absztraktok benyújtására is van lehetőség, melyek közül a legjobbakat az „IEEE Xplore” nemzetközi folyóiratban teszik közzé.

Nemzetközi megmérettetés az egészségügyi innováció területén

Az iCBEI keretében a szervezők az EIT Health iDAYS-szel közös Hackathont is rendeznek, melyre a konferencia második és harmadik napján kerül sor.

Az i-Days az egészségügyi innovációt népszerűsíti az egyetemi hallgatók körében, több tucat egy- és kétnapos programon keresztül, amiket Európa különböző egyetemi intézményeiben tartanak. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek az egészségügyi innováció gyakorlati lehetőségeibe, miközben csapatokban versenyezve oldhatják meg az EIT Health, a helyi intézmények, a magánvállalatok vagy a start-up cégek által felvetett, valós egészségügyi kihívásokat.

A nyertes csapat részt vehet a győztesek rendezvényén, a végső megmérettetésen, amire egész Európából érkeznek hallgatók. A résztvevők nemcsak betekintést nyerhetnek az egészségügyi innováció világába, hanem lehetőséget kapnak csapattagként is kipróbálni magukat, hogy életünk legnagyobb kihívásaira keressenek megoldásokat.

Az I. Nemzetközi Egészségügyi Mérnöki Innovációs Konferencia részletes programja, valamint az előadók listája elérhető a rendezvény honlapján: cbei.pte.hu/programme

Regisztráció: e-conf.com/icbei2022/registration/

Absztraktok benyújtása: icbei.pte.hu/contribution.php

Hackathon: icbei.pte.hu/hackathon/

További információk: aok.pte.hu/hu/hirek/hir/15207