announcement

 

A Dobó István és a Táncsics Mihály utcában is folytatódik a korszerűsítés
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / A Dobó István és a Táncsics Mihály utcában is folytatódik a korszerűsítés

A Dobó István és a Táncsics Mihály utcában is folytatódik a korszerűsítés

Az ünnepeket követően újra felvonulnak a munkagépek a 2022-re átnyúló víziközmű-rekonstrukciók helyszínén: a Budai vám közelében és a régi Kertvárosban is folytatódik a tavaszig tartó munka.

Dobó István utca: tavaszig tartó víziközmű-rekonstrukció

A nyáron indult beruházás eddigi eredményeként a Zsolnay Vilmos és a Madas József utca között teljes egészében megújult az ivóvíz- és szennyvíz-hálózat. A szakemberek január 5-től a Madas József – Komját Aladár utca közötti társasházak szennyvízbekötéseinek cseréjével, majd a Dobó István utca 91-ig tartó szakasz szennyvízhálózatának teljes korszerűsítésével folytatják a munkát. A várhatóan április végéig tartó kivitelezéssel ugyanezen szakasz ivóvíz gerincvezetéke is megújul, a beruházás az útburkolat végleges helyreállításával zárul.

Forgalomkorlátozás: január 5-től előreláthatóan április végéig teljes útlezárás lesz érvényben a Dobó István utca Madas József utca – Dobó István utca 91. közötti részén. A szakaszt keresztező Komját Aladár utca a munkálatok idején is átjárható lesz.

Táncsics Mihály utca: az ivóvíz- után a szennyvízhálózat is megújul

A Móra Ferenc utca – Keszüi út közötti szakasz ivóvízrendszerének felújítása után 2022. január 10-től az Árnyas utca – Keszüi út között húzódó szennyvíz gerincvezetéket és a hozzá tartozó átkötéseket is kicserélik a szakemberek, mintegy 400 méter hosszan.

A várhatóan április közepéig tartó munka során elsősorban csőbefűzéses technológiát alkalmaznak a szakemberek; ahol a vezetékek állapota miatt ez nem megoldható, ott a kivitelezés az érintett szakaszon félpályás forgalomkorlátozással, jelzőőrös irányítással járhat.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni a lakók és az arra közlekedők türelmét, megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálatok minél gördülékenyebb megvalósulásához!

2022. január 4.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.