Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat

A Pécsi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából menekülő hallgatókat

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) külön jelentkezési felületet nyitott meg azon hallgatók számára, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, de szeretnék folytatni tanulmányaikat. Magyarország első egyetemén több száz angol és magyar nyelvű képzésen folytathatják tanulmányaikat a menekültek.

A jelentkező hallgatók automatikusan mentesülnek a jelentkezési díj megfizetése alól, és a PTE vezetése az alapítvánnyal egyeztetve jelenleg is dolgozik a további, hallgatóbarát pénzügyi részletek meghatározásán. A PTE karai 63 szakon ajánlottak fel idegennyelvű nyelvű képzéseket 413 hallgatónak (ezen belül 56 angol nyelvű szakon 379 hallgatónak) és 1960 helyet a magyar nyelvű szakokon, a saját kari költségvetésük terhére.

A Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.

A Pécsi Tudományegyetem kiáll a béke mellett, és segíti a rászorulókat.

További részletek a választható képzések és a jelentkezéshez szükséges dokumentumok kapcsán itt találhatóak: https://univpecs.com/egyetemi_elet/pte_fogadja_az_ukrajnabol_menekulo_hallgatokat.