Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / A tulajdonosok elkötelezettek a repülőtérfejlesztés mellett

A tulajdonosok elkötelezettek a repülőtérfejlesztés mellett

Megtörtént a többségi tulajdonrész értékesítését követő első taggyűlés az AIR-Horizont Nonprofit Kft.-ben és a Pécs-pogányi repülőteret működtető Kft.-ben. A tulajdonosok elkötelezettek a Pécs melletti légikikötő fejlesztése iránt.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tavaly év végén szerzett többségi tulajdont a pécs-pogányi repülőteret üzemeltető gazdasági társaságokban, miután megvásárolta a pécsi önkormányzat tulajdonrészének egy részét. A repülőteret üzemeltető Pécs-pogányi repülőteret működtető Kft.-ben és az infrastruktúrát tulajdonló AIR-Horizont Nonprofit Kft.-ben ezzel többségbe került az állam. A kormány februárban döntött arról, hogy a tulajdonosi jogokat a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter gyakorolhatja.

Az AIR-Horizont Nonprofit Kft. és a Pécs-pogányi repülőteret működtető Kft. áprilisi taggyűlésén ennek megfelelően már a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János delegáltjai képviselték az új többségi tulajdonost. A pécsi önkormányzat részéről Ruzsa Csaba alpolgármester és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezetése vett részt a taggyűlésen, Pogány községet pedig Juhász Zoltán polgármester képviselte.

A taggyűlésen a tulajdonosok képviselői egyeztettek a repülőtérfejlesztés lehetséges menetrendjéről, és meghatározták, hogy idén milyen feladatokat hajtanak végre a légikikötő fejlesztése érdekében.

Állami forrásból több milliárd forintos fejlesztést szeretnének végrehajtani a pécs-pogányi repülőtéren. Kiemelt cél a régió tőkevonzó képességének az erősítése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata