Az árusok döntő többsége ott lesz az új vásárcsarnokban, és újak is érkeznek
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Az árusok döntő többsége ott lesz az új vásárcsarnokban, és újak is érkeznek

Az árusok döntő többsége ott lesz az új vásárcsarnokban, és újak is érkeznek

A nyáron nyíló vadonatúj vásárcsarnokban a kínálat megújul és sokkal könnyebb lesz megtalálni, amit keresünk. Az ételudvarban kulturált körülmények között falatozhatunk, és kényelmi funkciók is várják a vásárlókat.

A régi vásárcsarnok árusai közül mindenkit, aki költözési szándékát jelezte, vagyis a régi árusok döntő többségét megtaláljuk majd az új csarnokban. Hozzájuk pedig – részben az őstermelői pályázat eredményeként is – további őstermelők és kistermelők csatlakoznak. A csarnok várja a családokat, a városban tanuló helyi és külföldi fiatalokat, a tudatos vásárlókat, valamint a belföldi és külföldi turistákat is.

Az új vásárcsarnok nem titkolt célja, hogy a mai elvárásokhoz igazodó árukínálatával és szolgáltatásaival, újdonságokkal, újításokkal a családokat, a városban tanuló helyi és külföldi fiatalokat, a tudatos vásárlókat, valamint a belföldi és külföldi turistákat a jól megszokott kínálat mellett az eddigiekhez képest nagyobb választékkal szolgálja ki.​

– Azt szeretnénk, hogy az új vásárcsarnok, mint Pécs legnagyobb piaca olyan legyen, ami nemcsak építészeti megjelenésével, de színes árukínálatával gasztronómiai és kulturális élményeket is nyújtva igazi közösségi térré váljon. Az új csarnok, terveink szerint bemutatja a helyi, a regionális gasztrokultúránkat, valamint kulturális és oktatóprogramoknak is helyet ad – mondta el Auth István, a terület önkormányzati képviselője.

Ehhez az új vásárcsarnok bővíteni kívánja kínálatát a helyi és nemzetközi piacokon jelen lévő, gasztronómia értékeket képviselő újdonságokkal, a reform, ökotudatos, natúr, biogazdálkodásból származó élelmiszerekkel is például: különféle gabonák, lisztek, magvak, olajok, egyéb készítmények, magas minőségű helyi és regionális vállalkozásokból származó termékekkel, helyi és regionális pincészetekből származó, minőségi palackos borokkal. De várja a delikátesz jellegű portfólióval rendelkező vállalkozókat, például hazai és nemzetközi száraz tészták, olajok, fűszerek, nemzetközi konyhák fűszerei, húskészítmények, gyógyhatású termékek, teák, mézek, aszalványok értékesítőit. Nem maradhatnak ki a kínálatból az egyre divatosabb és népszerűbb natúr termékek: szappanok, tisztítószerek stb. és a csomagolásmentes termékek sem.

Az új csarnok kiemelt jelleggel tervez helyet biztosítani térségünk gasztronómiai és kulturális sokszínűségét bemutató regionális termékeknek, a hagyományos, tájjellegű és kézműves termékeknek, gasztro ajándékoknak.

Sokkal könnyebb lesz megtalálni, amit keresünk

Az új vásárcsarnok legszembetűnőbb újítása az lesz, hogy tagoltan: külön egységekben, egymás mellett lesznek megtalálhatóak a pékárukat, a húsokat és húskészítményeket, valamint a sajtokat árulók üzletei. Ezek helyét piktogramok is jelölik majd.

Az asztalos árusításnál is tetten érhető lesz a szekciókra bontás, természetesen a mostani csarnokból átköltöznek a virágosok, zöldségesek, a gombát árusítók és az őstermelők is, akik mind jól láthatóan, külön egységekben kínálják a portékáikat.  Ez a tagolt elhelyezés nagyban meg fogja könnyíteni a piaci bevásárlást.

Szinte minden jelenlegi árust meg fogunk találni az új csarnokban is. Például a kezdetek óta üzemelő halast, a már harmadik generációs lángos és pecsenyesütőt, Almás Pistit, akinek almáskertje szintén apáról fiúra szállt és a legtöbb almát hozó árus, minden savanyúság árus, akiknek a savanyúiért visszajárnak a vevők, a kulcsmásolót, aki élezéssel fogja bővíteni szolgáltatásait, és azt a hentest is, aki húsz éve szolgálja ki a vásárlóit. A vásárcsarnokban egyebek mellett lesz bankautomata, lottózó is.

Az ételudvarban kényelmesen falatozhatunk

Az új vásárcsarnokban létrehoznak egy ételudvart, ahol leülhetünk és kényelmesen falatozhatunk. A benti Zsolnay-ivókút vizével pedig vásárlás közben is bárki olthatja a szomjúságát.

Kényelmi funkciók is várják a vásárlókat

Újdonság lesz a kültéri pavilonoknak is helyet adó kinti „pihenő” rész, ahol a csarnok épülete és a távolsági buszállomás között kialakított téren padokon is megpihenhetünk. A biciklivel érkezők találni fognak olyan helyet, ahová biztonságosan rögzíthető módon elhelyezhetik a közlekedési eszközt, amíg bevásárolnak.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata