Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / BEFEJEZŐDÖTT A LISZT FERENC ZENEISKOLA ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

BEFEJEZŐDÖTT A LISZT FERENC ZENEISKOLA ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

A műszaki átadás-átvétellel lezárult a TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00011 azonosítószámú, Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai fejlesztése tárgyú projekt kivitelezése.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2018. július 25-én nyújtott be a pályázatot a Liszt Ferenc Zeneiskola energetikai felújítására. A TOP-6.5.1-16-PC1-2018-00011 azonosítószámú projekt a 2018. november 26-án kelt támogató döntés értelmében a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os támogatási intenzitással 57 785 000 Ft európai uniós támogatásban részesült. A támogatási szerződés aláírása a Közreműködő Szervezettel 2019. január 14-én történt meg.

A 2021. április 21-én lezárult eredményes közbeszerzési eljárást követően, 2021. májusában írták alá a vállalkozási szerződést. 2021. június 21-én a munkaterület átadás-átvétellel indult meg a projekt kivitelezése, amely munkálatok során a Liszt Ferenc Zeneiskola Rákóczi úti épületének energetikai korszerűsítését és projektarányos infokommunikációs akadálymentesítését valósították meg. A projekt összköltségvetése mintegy 65,4 millió Ft volt.

Az energetikai felújítás keretén belül az intézmény új homlokzati hőszigetelést, az épület lábazata nedvességálló hőszigetelést kapott, illetve ezzel párhuzamosan a villámvédelem korszerűsítés is megtörtént.

Az intézmény korábbi, gerébtokos ablakai helyére egyedi, a régi architektúrát követő, korszerű új nyílászárókat építettek be – a műemléki környezetre való tekintettel – a Baranya Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály jóváhagyásával. A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően a Rákóczi úti díszes főbejárati ajtó felújítása is megtörtént a projekt keretein belül.

A Liszt Ferenc Zeneiskola épületének tetőszerkezetét – a pályázati konstrukcióból kifolyólag – nem érintette a beruházás. A padlásfödémet viszont hőszigetelték, valamint a homlokzati hőszigeteléssel egyidejűleg az ereszcsatornákat is felújították, illetve átalakították.

Mindezek együttesen nagyban elősegítik azt a törekvést, hogy az épület energiafelhasználása a mai kor elvárásainak megfelelve a lehető legnagyobb mértékben csökkenjen, ezáltal pedig a belső komfortérzet is javul.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata reméli, hogy a felújított intézmény mind a gyermekek és a szülők, mind a pedagógusok igényeit kielégíti, amelynek révén tovább folytatódik a Liszt Ferenc Zeneiskolában megszokott magas színvonalú szakmai munka.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

2022.01.24.