Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Berobbant a világranglistára a pécsi Hartmann Máté

Berobbant a világranglistára a pécsi Hartmann Máté

Még csak 16 éves a Pécsi Sportiskola tehetséges úszója, Hartmann Máté, de a rövidpályás országos bajnokságon nyújtott teljesítményével beírta nevét a világ legjobbjai közé.

Szenzációs időket úszott Hartmann Máté a felnőtt rövidpályás országos bajnokságon, amellett, hogy az eredménye korosztályos országos csúcsot is jelent, a világranglistán is igen előkelő helyen szerepel:

800 méter gyorsúszás – 7:51.53: a 18 éven aluliak világranglistáján a harmadik, a 2005-ben születettek között pedig a második legjobb idő.

1500 méter gyorsúszás – 15:03.96: a 18 éven aluliak világranglistáján az ötödik, a 2005-ben születettek között pedig a második legjobb idő.

  • Nagyon jól sikerült a verseny, felülmúltam az elvárásokat és ez nagyon jó előjel a következő megmérettetések előtt – fogalmazott az ob után a pécsi tehetség.

Hartmann Máté Komlón született, ott is kezdett el foglalkozni az úszással, hat éve úszik versenyszerűen. Kedvenc száma a 800 méter gyorsúszás, célja pedig az, hogy rajtkőre állhasson olimpián.

  • Kenderesi Tamással és Jászó Ádámmal együtt készülünk nap mint nap, nagyon jó velük edzeni a versenyekre, mindenben tudjuk egymást segíteni. Mindig próbálunk a másiknál jobb időt úszni, így ki tudjuk egymásból hozni a legjobbat már a tréningeken is. Az úszás mellett nem sok időm jut a barátokra, sok programról lemaradok, általában igyekszem fontossági sorrendet felállítani, ahol mindig az úszás és az iskola szerepel az első helyen – mondta a sportoló, aki büszke arra, hogy a Pécsi Sportiskolánál versenyezhet, mert szeret együtt dolgozni az edzőivel és a csapattársaival, akik mindenben támogatják őt.

Hartmann Máté edzője, Turós Máté nagyon alázatos és motivált úszónak tartja tanítványát:

  • Azt gondolom, hogy nagyon jót tesz Kenderesi Tamásnak, Jászó Ádámnak és Hartmann Máténak is, hogy együtt edzenek, plusz motivációt ad mindegyiküknek a mindennapos versenyszituáció. Máté nagyon alázatos, mindent alávet a céljai érdekében, nem titkolt álma, hogy olimpián szerepelhessen, bízom benne, hogy ha ilyen keményen folytatja a munkát, akkor nem lehet akadálya az ötkarikás részvételnek – fogalmazott a tréner.