Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Borról tanulhatnak

Borról tanulhatnak

Teltház, érdeklődő tekintetek, az egyetem borai a pohárban – így indult a tavaszi szemeszter a Borkulturális ismeretek tantárgy első kurzusával a Pécsi Tudományegyetemen február 9-én, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Bachman Zoltán előadótermében.

A Pécsi Egyetemi Borbirtok Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet lelkes csapata Borkulturális ismeretek néven, hiánypótló és hagyományteremtő céllal indított campus credit képzést a PTE hallgatói számára.
(A részletekről korábban is írt az UnivPécs ebben a cikkben.)
Az előadók a Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet szakemberei és elismert hazai borászok. 14 héten keresztül a borhoz kötődő alapismeretekről, a szőlő és bor teljes vertikumáról szerezhetnek tudást a hallgatók a Szentágothai Kutatóintézet Bachman Zoltán előadótermében.
A felelős borfogyasztás alapja a tudás, a hiánypótló képzés célja, hogy magabiztos borértő fiatalságot neveljenek.
Az ötletgazda Madaras Zoltán, a PTE SZBKI vezetője, a megvalósításban dr. Teszlák Péter, a SZBKI kutatási igazgatója és Ipacs Szabó István főborász működnek közre.
A Kutatóintézet komoly energiát fordít a jövő szakembereinek képzésére, így aki most áll a továbbtanulás küszöbén, a PTE BSc SZŐLÉSZ-BORÁSZ mérnöki alapképzésére még február 15-ig jelentkezhet.

Forrás: univpecs.com

Fotó: Csortos Szabolcs