Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

BUDZILLA a pécsi csatornahálózat réme

A veszedelmes fenevad még márciusban költözött a Pécsi Állatkertbe, a piszkosszürke szörnyeteg névadó pályázatának legjobb ötleteit június 5-én, a környezetvédelmi világnapon hozta nyilvánosságra a szolgáltató.

A Csatornaszörny installációt a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a „Ne etesd a csatornaszörnyet!” szemléletformáló kampánya keretében helyezte el a ZOO-ban, nem megszokott módon irányítva a figyelmet a szennyvízszolgáltatás felelős igénybevételére. A szörny azóta is töretlen népszerűségnek örvend a gyerekek és felnőttek körében.

A társaság pályázatára összesen 403 javaslat érkezett. Rötyiszaurusz, Trutymorgó, Kócoska, Rongyrágó, Csatorka, Zsirella, Szennyeske, Csatijeti, Szmötyiszaurusz, Szürke Morgó – néhány a névadók fantáziáját dicsérő kreatív ötletek közül, amelyek legjobbjaiból az állatkertben kiállított monstrum melletti táblán is szemezgethetnek a látogatók.

A víziközmű-szolgáltató végül a találó Budzilla nevet választotta a helytelen csatornahasználattal túltáplált, felhizlalt szörnyetegnek.

A névadók közül tíz szerencsés nyertest csatornaszörnyes ajándékcsomaggal jutalmaztak. A társaság valamennyi ötletgazdának köszöni a játékban való részvételt!

Az installáció a KEHOP-2.1.7-19-2019-00003 azonosítószámú, „Vizes Város – tudatos víz- és csatornahasználat” projekt keretében készült.

2022. június 7.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.