Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Építészeti nívódíjat kapott a PTE ÁOK új campusa

Építészeti nívódíjat kapott a PTE ÁOK új campusa

A hazai építőipar teljesítményének legmagasabb elismerésének számít az Építőipari Nívódíj, melyet 2022-ben immár 25. alkalommal hirdetett meg Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és az Építéstudományi Egyesület által alapított díjhoz később még hét további szakmai szervezet csatlakozott.
A díjakat az ÉVOSZ éves ünnepi közgyűlésén és gáláján, december 8-án adták át.
A bírálat fő szempontjai az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

 Középület / oktatási kategóriában Nívódíjat kapott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar új elméleti tömbje. 

Építtető: Pécsi Tudományegyetem
Tervező: TSPC Mérnökiroda Kft. (Győr)
Lebonyolító: FŐBER Nemzetközi Ingatlanfejl. és Mérnöki Zrt.
Generálkivitelező: ZÁÉV Zrt. (Zalaegerszeg)
Alvállalkozó: GEDI Építő Kft. (Budapest)
Alvállalkozó: TIMKETT Kft. (Budapest)
Alvállalkozó: Dunaber Beruházó és Szaktanácsadó Kft. (Pécs)

Az Építőipari Nívódíjat Tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg, a táblák ünnepélyes felavatására 2023 tavaszán kerülhet sor.

További részletek: https://magyarepitok.hu/aktualis/2022/12/bemutatjuk-mely-epitmenyek-kaptak-meg-az-epitoipar-legmagasabb-szakmai-elismereset-az-idei-evben