Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Forgalomkorlátozások az őszi szünetben

Forgalomkorlátozások az őszi szünetben

A Petőfi utcában február óta ütemezetten zajlanak a szennyvízvezetékek rekonstrukciós munkálatai. A Kolozsvár utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó szakaszon az utóbbi évek egyik legnagyobb, mintegy 3 milliárd forintból megvalósuló víziközmű-rekonstrukciója zajlik, a KEHOP-2.1.11-21-2022-00014 azonosítószámú, „Víziközmű-hálózatok átalakítása, hatékonyságnövelő fejlesztése” Pécsett elnevezésű projekt keretében.

A Hungária utcától a Kodály Zoltán utcai körforgalomig tartó kivitelezési munkálatok a végéhez közelednek, így – a kisebb forgalmi terhelésű időszakban – az őszi szünetben a Kodály Zoltán utcai körforgalomban és az Alkotmány utca végénél található aknák rákötését is el tudják végezni a szakemberek. Előreláthatólag október 28-tól november 3-ig tartó folyamatok miatt az alábbi korlátozásokra kell számítani:

  • Az Alkotmány utca Petőfi utcára kicsatlakozó utolsó szakaszát lezárják, így az Alkotmány utca az Alajos utcától zsákutca lesz. Az Alajos utcából viszont keleti irányba is lehet kanyarodni, a közlekedés biztosítása érdekében az Alkotmány utca Alajos utca és Kóczián Sándor utca közötti szakasza kétirányúvá válik. Ezen a szakaszon viszont szükségessé válik a parkolás korlátozása;
  • A Kodály Zoltán utcai körforgalom délkeleti szakaszán és az Alkotmány utca végén zajló munkálatok miatt a Petőfi utca Őz utcától északra eső szakaszának egyirányúsítására van szükség, a körforgalomból déli irányba történő kihajtás lehetséges lesz, viszont a Petőfi utca északi irányba zsákutcává válik, innen a körforgalomba történő behajtás ideiglenesen nem lesz lehetséges;
  • A körforgalomban történő beavatkozások csak részben befolyásolják az autós közlekedést, a személyautók a körforgalomból továbbra is minden irányba ki tudnak hajtani;
  • Egyes autóbuszok a munkálatok miatt terelőúton járnak:

A 37, 46 és 47-es jelzésű járatok Bálics, illetve Donátus irányába a Kórház tér megálló után a Klimó György utca – Kodály Zoltán utca útvonalon közlekednek.

Kimaradó megálló: Petőfi utca. A Főpályaudvar irányába nincs útvonalváltozás.

Image 1

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt szakembereivel és a kivitelezést végző vállalkozóval történt egyeztetések értelmében a fenti munkálatokat azért időzítette az őszi szünetre, hogy a mindennapi forgalmi terheléseket csökkentse ezzel. A városvezetés mindent megtesz annak érdekében, hogy a munkálatok a lehető legrövidebb ideig zavarják a közlekedőket.

A Petőfi utca teljes északra eső szakaszán történő fejlesztéseket is tervezetten az őszi szünetben tudja befejezni a kivitelezést végző vállalkozó, így a közműrekonstrukciós munkák eredményes befejezése után a Petőfi utca Hungária utcától északra eső teljes szakaszán is meg tud történni az útburkolat végleges helyreállítása. Az aszfaltozás 2023. november 11–12. között – amennyiben az időjárás is engedi – hétvégi munkavégzés keretében történik majd meg félpályás útlezárás mellett.

Pécs városvezetése még néhány hét türelmet kér a környék lakóitól és a városban közlekedőktől, higgyék el, a városban zajló infrastrukturális fejlesztések hasznosak és előremutatóak Pécs számára. Ekkora léptékű fejlesztésre nem volt példa az utóbbi évtizedben, ezért is köszönjük mindenki együttműködését és türelmét, amellyel a beruházások megvalósulását és ezáltal Pécs fejlődését segítik.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata