Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / DesignPécs 2022

DesignPécs 2022

Mi az a DesignPécs?

Pécs egy kreatív és élhető város. A kreatív ipar jelentős központja, melynek hatása túlmutat az ország határain, továbbá nemzetközi ismertséggel rendelkezik. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, partnerintézmények és a kreatív iparágak már évek óta együttműködnek, erősítik és segítik egymást. Immáron 2014. óta minden ősszel az ő közös kezdeményezésükre és összefogásukkal kerül megrendezésre a rendezvény.

2022-ben ismét megrendezésre kerül a DesignPécs programsorozat október 7-16. között, melynek kiemelt témái az idei évben az ipari tervezés és design az építészetben – TALÁLKOZÁSOK TEREI címmel.

A rendezvény a Budapest Design Week fesztivál társrendezvényeként valósul meg, melynek védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács. Az esemény pécsi programjainak koordinációját a kezdetektől a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezi.

Az elmúlt évek hagyományaihoz hasonlóan idén is minél több helyi releváns szereplőt bevonva és velük a kompetenciáik mentén együttműködve valósítjuk meg a rendezvényt, lehetőséget adva a programsorozathoz való kapcsolódásra saját programok szervezésével.

A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket és mint eddig is ingyenesen részt vehessenek a DesignPécs-en.

www.designpecs.hu

www.facebook.com/designpecs

www.instagram.com/designpecs