Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Egy héttel hamarabb megnyílhat a forgalmas kertvárosi körforgalom

Egy héttel hamarabb megnyílhat a forgalmas kertvárosi körforgalom

A Tettye Forrásház Zrt. több ütemben javítja a teljes Kertvárost ivóvízzel ellátó fő vízhálózati csomópontot, emiatt a Megyeri út és a Nagy Imre út közötti rendkívül forgalmas körforgalom keleti ága részlegesen ma is le van zárva.

A munkálatok során az önkormányzat, a kivitelező Tettye Forrásház Zrt. és a Biokom NKft. a rendőrséggel karöltve folyamatosan kereste a megfelelő megoldást a nagyforgalmú, részben lezárt út tehermentesítésére. A környező szűk, régi kertvárosi utcák lakói ezzel együtt is be nem tartott sebességkorlátozásra, az egyenrangú utcákra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyására és a forgalom általános növekedésére panaszkodtak. Ez utóbbi nem csak az ott élők életét tette kényelmetlenebbé, de van olyan utca, ahol az útburkolat állagromlására is panaszkodtak a lakók.

Pécs önkormányzata a helyzet enyhítése érdekében mind a Pécsi Közterület-felügyelettől, mind a rendőrségtől azt kérte, hogy a területen lehetőség szerint legyenek megértőbbek a közlekedőkkel és parkolókkal szemben.

Ezen felül a vízhálózati csomópont rekonstrukcióját végző kivitelezőtől azt kérte a városvezetés, hogy gondolja át a munkatervet, tegyen meg minden tőle telhetőt a helyzet mielőbbi megnyugtató megoldására. Ennek, és a korábbi kedvező időjárásnak köszönhetően a várakozásaink szerint a beruházás egy héttel a tervezett határidő előtt, már január 21-i hétvégére elkészülhet, amennyiben ezt a komolyabb csapadék nem gátolja. Ezzel együtt pedig újra teljesen átjárhatóvá válik a forgalmas csomópont is.

Ezúton is köszönjük a környéken élő és a rendszeresen arra közlekedő pécsiek türelmét és megértését.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata