Elkezdődött a Pécsbányai Közösségi Ház felújítása
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Elkezdődött a Pécsbányai Közösségi Ház felújítása

Elkezdődött a Pécsbányai Közösségi Ház felújítása

2022. május 17-én, a munkaterület átadás-átvételi eljárással megkezdődött a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00705 azonosítószámú, a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése tárgyú projekt fizikai megvalósítása.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 2020. február 18-án hozott 32/2020. (II.18.) számú határozatában döntött arról, hogy a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. – mint a kedvezményezett projektmenedzsmentjéért felelős szervezete – támogatási kérelmet nyújtson be a TOP-7.1.1-16-H-076-3 kódszámú pályázati felhívásra, a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése érdekében. 2021. augusztus 24-én született meg támogatói döntés, amely alapján a Támogatói Okiratot 2021. szeptember 17-én állították ki.

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00705, Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztése projektben a meglévő, elavult öltözők átalakításával és felújításával 2 db korszerű, akadálymentes öltözőt alakítottak ki.

Az ingatlan villamosenergia-szükségletének fedezéséhez napelemrendszert alakítottak ki, az épületben kialakítandó akadálymentes útvonalon infokommunikációs eszközöket helyeznek el.

A tornateremben az infokommunikációs akadálymentesítés mellett, opciós műszaki tartalomként, a teljes parkettaburkolat felújítása és lakkozása történik meg.

Az építőipari munkák mellett az épület körüli növényfelület rekonstrukcióját, az élőhelyek és a biodiverzitás növelését, valamint vadgesztenye csemetefák ültetését tervezi a kivitelező.

Az alap és az opciós műszaki tartalom bekerülési költsége összesen bruttó 25 625 861 Ft.

A tervezett beruházás a Széchenyi 2020 program keretében pályázati forrásból (bruttó 20 millió Ft), valamint Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata által biztosított önerőből valósul meg.

A tervezett befejezési határidő 2022. szeptembere.

A projekt célja, hogy az eddig is jól működő közösségi ház a fejlesztés révén még komfortosabb körülményeket teremtsen a pécsieknek.

Pécs önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az épület mindennapi használatát, a beruházás során a lakosság megértését és türelmét kéri.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata