Folytatja és bővíti együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Folytatja és bővíti együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem

Folytatja és bővíti együttműködését az OTP Bank és a pécsi egyetem

2022.08.19.

Együttműködési megállapodást kötött hétfő délelőtt az OTP Bank és Magyarország első egyeteme, a Pécsi Tudományegyetem, amely szerint a legnagyobb hazai bank több mint ötmillió forinttal támogatja ebben a tanévben is a PTE-t, ezen felül az egyetem munkatársai számára kedvezményes ajánlatokat biztosít, a hallgatókat pedig szakmai gyakorlatra várja.

Miseta Attila, a PTE rektora elmondta:   „A két intézmény kapcsolata immár több évtizedre nyúlik vissza, sok szinten állunk partnerségben az OTP Bankkal. Ezek közül talán az egyik legfontosabb, hogy a hallgatóink képzésben is szerepet vállalnak, ezzel is a gyakorlatorientált képzéseink számát gyarapítjuk” – hangsúlyozta a rektor.

Foltinné Götz Ágnes, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgató helyettese az eseményen rávilágított: „Az OTP két szempontból is fontosnak tartja a pécsi egyetemmel való együttműködést. Egyrészt az ügyfélkörének egy jelentős része PTE-s hallgató, oktató vagy munkatárs, másrészt a bank munkavállalói közül is a többség a PTE-n szerzett különböző képesítést, diplomát” – mondta el az ügyvezető.

A két intézmény együttműködésének folytatásaként a PTE munkatársai számára számos kedvezményt biztosít az OTP úgy a számlanyitás, mint a személyi kölcsön, lakás- és jelzáloghitel, vagy az OTP Travel utazási utalvány igénylése esetén. Természetesen a hallgatók sem maradnak ki a lehetőségekből, hiszen számukra – az egyre népszerűbb duális képzés egyfajta megjelenési formájaként – szakmai gyakorlat kínálkozik az OTP-nél, amennyiben sikeresen pályáznak erre.

Az együttműködési megállapodást a pécsi egyetem részéről Miseta Attila rektor és Decsi István kancellár, míg az OTP Bank Nyrt. részéről Foltinné Götz Ágnes ügyvezető igazgató helyettes írta alá a PTE Szenátusi termében.