Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Forgalomkorlátozással járó munkálatok

Forgalomkorlátozással járó munkálatok

A kertvárosi körforgalom mellett Pécs több pontján dolgozik a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. – Egyetemvárosban, Havihegyen és a Budai vámnál is forgalmirend-változás kíséri a javítási, helyreállítási munkálatokat.

  • A Megyeri út Vásártér előtti szakaszán a Kertvárosból Uránváros felé tartó sáv alatt egy 400 mm átmérőjű tolózár cseréje vált szükségessé, amelyet november 14-e vasárnap délután, az aznapi vásártéri forgalom elhaladta után végez el a szolgáltató. A tolózár cseréjét teljes helyreállítás követi, az új aszfaltot kapottszakaszt legkésőbb december 3-ig visszaadják a forgalomnak. Addig az északi irányba haladók a Megyeri út középső sávját használhatják.
  • Új szennyvízbekötés kiépítése miatt november 15-én 8.00 órától várhatóan november 21-ig az Attila utca 4. előtt mintegy 10 méter hosszan teljes szélességben lezárják az utat, az érintett szakasz a munkálatok idejére a Kodály Zoltán utca és az Alkotmány utca felől is zsákutca lesz. A gyalogosok a nyugati oldali járdán közlekedhetnek.
  • A Havi-hegyi úti ivóvíz-rekonstrukcióhoz kapcsolódóan a munka a november 13-14-i hétvégén sem szünetel, így még az idén vadonatúj aszfaltburkolat kerülhet a felújított csövek fölé. A környéken élők zavartalan pihenése érdekében a szakemberek a vasárnapi napon nem végeznek zajjal járó tevékenységet. Az aszfaltozás előkészítése miatt a Zerge utcától a Wass Albert utcáig tartó részen az autóbeállók használata, a ki- és behajtás szakaszosan nem lesz biztosított.
  • Jól halad a Dobó István utcában végzett víziközmű-felújítás is. A Zsolnay Vilmos és Madas József utcák közötti lezárt szakaszon az elöregedett ivóvíz- és szennyvízvezetékeket már kicserélték a szakemberek, november 15-21. között elvégzik az útszakasz végleges helyreállítását. A rekonstrukció folytatásaként a kivitelezés a Madas József utcától északra halad tovább.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. köszöni a lakók és a közlekedők türelmét, megértését, amellyel hozzájárulnak a munkálatok gördülékeny megvalósulásához!

2021. november 12.

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.