Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Friss közlekedési információk

Friss közlekedési információk

Az előzetes ütemtervnek megfelelően zajlanak a TOP-6.3.3-15-PC1-2016-00005 azonosítószámú, Pécs települési mélyvonal csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése tárgyú projektben az 1-0-0 főgyűjtő csapadékvíz-csatornával kapcsolatos kivitelezési munkák.

A munkálatok tovább folytatódnak a Veress Endre utcában a Szőnyi Ottó utcától nyugatra, a Bánki Donát utca irányába kb. 180 méteres hosszban. A korlátozással érintett területen a váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpás irányítással biztosítják.

Amennyiben az időjárási körülmények csapadékmentesen alakulnak és az aszfaltozáshoz kapcsolódó műszaki feltételek megfelelőek lesznek, előreláthatólag május 2-től kezdődően a Szőnyi Ottó utcában megszűnik a lezárás, így az utca a Páfrány utca és a Veress Endre utca felől is újra megközelíthetővé válik. Ezzel egyidejűleg a Bánki Donát utca zsákutca lesz a Veress Endre utca irányába.

A belváros irányú Szőnyi Ottó utca, rendelő elnevezésű autóbusz megállóhely továbbra is a korábban kialakított ideiglenes helyen marad.

A közforgalmi utakon, a korlátozások területén 30 km/ó sebesség korlátozás és parkolási tilalom is érvényben lesz.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területet használók mindennapjait, a beruházás során továbbra is a lakosság megértését és türelmét kéri.

Kérjük a tisztelt pécsieket, hogy a kivitelezési munkálatok idején körültekintően és fokozott türelemmel közlekedjenek.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata