Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Garanciális javítás

Garanciális javítás

2022. június 20-án reggel 8:00 órától garanciális munkálatok kezdődnek a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontban, amely miatt előreláthatóan 2022. július 5-ig szakaszos lezárások lassítják a környék közlekedését. A soron kívüli garanciális munkálatokra azért van szükség, hogy az új pécsi Vásárcsarnok megnyitására a lakosság zavartalanul közlekedhessen az új létesítmény környezetében.

A munkálatokat két ütemben végzik. Az 1. ütemben az új pécsi Vásárcsarnok előtt, azaz a csomópont keleti ágán lesz forgalomkorlátozás, míg a 2. ütemben a csomópont nyugati oldalán végzett munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a teljes csomópont területén.

A tervezett javítási munkálatok miatt az alábbi korlátozásokra kell számítani:

1. ütem (2022. június 20-27.)

A Bajcsy-Zsilinszky utcai csomópont keleti ágán, az új pécsi Vásárcsarnok előtti területen zajlik a munka, emiatt az Ipar utca irányából érkező forgalom kizárólag a Kálvin utca irányába folytathatja az útját – a körforgalom felé az utat lezárják, ezért a Kálvin utca felől csak a Bajcsy-Zsilinszky utca felé lehet tovább haladni.

A lezárás a buszközlekedést, illetve annak megállási pontjait nem fogja érinteni.

2. ütem (2022. június 27. – 2022. július 5.)

A Bajcsy-Zsilinszky utcai csomópont nyugati ágán, a Domus Áruház előtti területen végeznek munkát, emiatt az 1. ütemhez hasonlóan a Kálvin utca irányából érkező forgalom a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca csomópontból kizárólag a Bajcsy-Zsilinszky utca irányába folytathatja az útját – a körforgalom felé az utat lezárják. Ezen a szakaszon jelzőlámpa fogja irányítani a forgalmat!

Az új körforgalom használata a felüljáró lehajtója irányából csak az autóbuszok, illetve a BIOKOM NKft. tulajdonában lévő fizetős parkolót használók számára lesz engedélyezett. A Mártírok útja, illetve a MÁV vasúti pályaudvar irányába a felüljárón Kertváros irányából érkező forgalom számára a Nagy Lajos király útja – Szabadság útja terülőútvonal lesz biztosítva.

A lezárás a buszközlekedést, illetve annak megállási pontjait nem fogja érinteni.

Tisztelettel kérjük az arra közlekedőket, hogy a kivitelezési munkálatok zavartalan lefolyása érdekében fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjenek a területen.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Image 2
Image 3