Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Gázvezeték rekonstrukciója

Gázvezeték rekonstrukciója

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. annak érdekében, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karbantartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként kerül sor Pécsett a Bálicsi úton a gázvezeték rekonstrukciójára. A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológiát használják és a rekonstrukció az E.ON saját beruházásában valósul meg.

A beruházás április 19-én, kedden reggel indul, a szakemberek két szakaszra bontották a kivitelezést:

I. ütem: 2022. április 19-május 15. (Bálicsi út felső szakaszán)

II. ütem 2022. május 16-tól várhatóan június végéig (Bálicsi út – Angster József utca – Donátusi út – Görbe dűlő kereszteződés)

Eon Gaz2

Az első ütemben április 19-étől teljes útzár lesz a Bálicsi út felső szakaszán.  Az E.ON az érintett szakaszon lévő garázsok megközelítését is igyekszik biztosítani az itt élők számára, az autósok reggelente 8 óráig tudják elhagyni garázsaikat, délután pedig 17:00 óra után tudnak visszaállni autóikkal.

A második ütemben félpályás útlezárás és a környező utcákban forgalmirend-változások várhatók. Május 16-tól várhatóan június végéig az Angster József utca felől a Donátusi út, a Bálicsi út és a Görbe dűlő nem lesz megközelíthető.

A munkálatok ideje alatt a gyalogos forgalom és az épületekbe való gyalogos bejutás folyamatosan biztosított, a munkaárkok mellett végig korlátokat helyeznek el a szakemberek. Szintén biztosított lesz a beruházás alatt a földgáz-szolgáltatás, mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintett ügyfelek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak.

A munkálatok befejezésének várható időpontja június vége. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. Az E.ON ezúton is kéri és köszöni a lakosság megértését, türelmét a rekonstrukciós munkálatok kapcsán. A szakemberek arra törekednek, hogy a beruházással járó átmeneti kellemetlenségeket a lehető legkisebbre szorítsák.