Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Kertvárosi Óvoda bemutatkozása

Kertvárosi Óvoda bemutatkozása

„A gyermekek a szeretetben fejlődnek a legjobban. A gyökerek persze nem látszanak, de tudod, hogy azok tartják a fát” /Görög költő/

Intézményünk jellemzői:

Óvodáink Pécs – Kertváros lakótelepi- és kertes házak zöldövezeti területein helyezkednek el. Intézményünk 8 tagóvodából áll. 

Óvodáink sokoldalúan képzett, innovatív, elhívatott alkalmazotti közösségekkel rendelkeznek. Óvodapszichológusunk, gyógypedagógusunk és fejlesztőpedagógusunk támogató szakmai munkájukkal segítik gyermekeinket, óvodapedagógusainkat, illetve az érintett szülőinket.

Csoportszobáink jól felszereltek, esztétikusak, rendelkeznek a szükséges és alapvető tárgyi feltételekkel. Tornaszobáinkban, és multifunkcionális ovi-foci pályáinkon speciális mozgásfejlesztésre van lehetőség.

Pedagógiai alapelveink, céljaink:

Önálló, a világra nyitott, abban eligazodni tudó, egészséges önbizalommal rendelkező, érdeklődő, kreatív gyermekeket nevelünk.

Hangsúlyt fektetünk a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztésére, képességfejlesztésre, tapasztalatszerzésre, érzelmi intelligencia fejlesztésére, és a szabad játék lehetőségére.

A nevelés folyamatában tevékenységközpontúságra és komplexitásra törekszünk. Mindezt gyermekközpontú, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó óvodai légkörben, érzelmekben, élményekben és tevékenykedtetésben gazdag mindennapok által, tiszteletben tartva a gyermekek személyiségét

Kiemelt feladatunk, a szülőföld értékeinek megismertetése, hagyományok, tradíciók átörökítése, tisztelete, az egészséges életmódra nevelés, környezettudatosság, a fenntarthatóság értékrendjének hiteles képviselete. Intézményi szinten Zöld Óvodaként /8 óvoda/ működünk.

Zökkenőmentes óvoda-iskola átmenet magvalósítására törekszünk, hogy a gyerekek sikeresen kezdjék meg iskolai tanulmányaikat. Mindezt a szülőkkel együttműködve. 

Hiszünk az egymást segítő, kölcsönös, őszinte együttműködésben.

Programok, szolgáltatások

Színvonalas programokkal gazdagítjuk óvodai életünket, melyek során a gyerekek megismerkedhetnek épített és természeti környezetünk, Pécs értékeivel.  Kirándulások, bábszínház, családi kézműves foglalkozások, projekthetek a családok aktív közreműködésével.

Igényes kulturális és egyéb rendezvények színes palettája jellemzi intézményeinket: gyermektorna, néptánc, angol nyelv, hittan, jóga, lovaglás, PVSK-sportprogram, Bozsik foci, úszás. Tehetséggondozó foglalkozásaink vizuális, dráma, logikai és zenei műhelyekben zajlanak. 

Elnyert címeink: Erasmus+ Nívódíj, A PTE Partnerintézménye, Madárbarát Óvoda, Zöld Óvoda, Boldog Óvoda, Biztonságos Óvoda

Nyitott óvodai programokkal betekintési lehetőséget biztosítunk óvodáink életébe.

Elérhetőségünk:

KERTVÁROSI ÓVODA

www.kertvarosiovi.hu

Intézményvezető: Weizer Józsefné

0630 476 -3384