Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / KEZDŐDIK A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS

KEZDŐDIK A FENNTARTHATÓ VÁROSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁHOZ KAPCSOLÓDÓ LAKOSSÁGI KÉRDŐÍVES FELMÉRÉS

Gőzerővel folyik a következő Európai Uniós ciklushoz kapcsolódó fejlesztési tervezés, amelyhez a lakosság véleményét várják.

A 2021–2027-es Európai Uniós ciklus támogatási forrásainak felhasználási feltétele az integrált területi, városi stratégiák készítése. Ezek legfőbb alapköve a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia, amely Pécs városa esetében is megalapozza a jövőbeni fejlesztéseket.

A legfőbb célok egyike, hogy a Pécsett, vagy a város vonzáskörzetében élők és dolgozók részt vegyenek a város közös tervezésében. Ennek érdekében online kérdőíves felmérést indít Pécs önkormányzata, így a lakosság is véleményt nyilváníthat a tervezett fejlesztésekkel kapcsolatban. A végleges Fenntartható Városfejlesztési Stratégia tartalmazni fogja ezeket a lakossági véleményeket.

A partnerségen alapuló tervezés, a lakosság véleménye nélkülözhetetlen, hiszen ez a fontos alapdokumentum a város egészét érintő fejlesztési célokat és irányokat, a közös jövőt meghatározó beavatkozásokat tartalmazza.

A minél hatékonyabb és megalapozottabb tervezés érdekében Pécs város vezetése arra kéri a lakosságot, hogy észrevételeivel, véleményével és javaslataival járuljon hozzá a sikeres városfejlesztéshez, a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia elkészítéséhez!

Kérjük, hogy a Pécsett és a város környezetében élők közül minél többen töltsék ki a kérdőívet! Mindannyiuk véleménye számít!

A lakossági kérdőív 2022. január 16-án éjfélig online formában elérhető és kitölthető a https://pecs.hu/fenntarthato-varosfejlesztesi-strategia-lakossagi-kerdoiv/ oldalon.

Köszönjük, hogy véleményével Ön is hozzájárul a sikeres várostervezéshez!

Építsük együtt a várost!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata