Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Lakossági nyílt nap Pécs új épületében

Lakossági nyílt nap Pécs új épületében

Április 9-én, szombaton bárki megnézheti, milyen lett az új vásárcsarnok. A bejárás előzetes regisztrációhoz kötött.

Az új pécsi vásárcsarnok impozáns épülete lesz városunknak. A kivitelezők az elmúlt néhány hónapban megfeszített munkát végeztek, a vásárcsarnok épülete, külső és belső felületei lassan felveszik végső formájukat.

– Már körvonalazódik, hogy milyen képet fest majd az átadást követően az új vásárcsarnok. Éppen ezért április 9-én az önkormányzat nyílt napot szervez, ahol a pécsieknek lehetősége nyílik arra, hogy ne csak kívülről, hanem belülről is szemügyre vegyék az új vásárcsarnokot. Tavaly nyáron több százan vettek részt az akkor még csak építés alatt álló épületbe szervezett hasonló bejáráson. Az akkori siker ösztönzött minket arra, hogy újra lakossági bejárást szervezzünk. A látogatók most már azt is megismerhetik, hogy a jól megszokott szolgáltatásokat az új épületnek melyik részén kell majd keresniük, és milyen egyéb funkciókat kap az új csarnok – foglalta össze Auth István, a terület önkormányzati képviselője. 

A bejáráson való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet a https://pecsivasarcsarnok.hu/regisztracio/ weboldalon tudnak megtenni az érdeklődők. A regisztráció 2022. április 7-én, csütörtökön 14:00 órakor zárul.

Az építési terület sajátossága miatt a részvevők létszáma korlátozott, a szervezők csak a regisztrált jelentkezőket tudják a helyszínen fogadni!

A csarnok épülete és közvetlen környezete jelenleg munkaterület. A csarnokban javítási munkálatok, az épülettől északra elterülő piactéren pedig építési munkálatok zajlanak. A bérlők a műszaki átadás lezárását követően, a használatbavételi engedély kiadása után tudnak csak beköltözni az épületbe, így a végső berendezés csak a júliusra tervezett megnyitóig készül majd el.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata