Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Március 22. a víz világnapja

Március 22. a víz világnapja

Tavaly nyáron Magyarországon is kézzelfoghatóvá váltak a vízzel összefüggő problémák, például hogy mit jelent, ha a csapból egyszerűen nem jön semmi; a kertek kiszáradtak, eltűntek a parkok zöldjei.

Az idei nemzetközi víz világnap arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenkinek van tennivalója ebben a kritikus időszakban. Legyen az bármilyen apró dolog – akár csak annyi, hogy jobban átgondoljuk, mit húzunk le a vécén, vagy megjavítjuk a csepegő csapot.

Van egy történet a kolibriről, és arról, hogy ez a kismadár hogyan viselkedett egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben. Amikor égett az erdő, a kolibri cseppenként vitt vizet a tóból, hogy megfékezze a lángokat. Amit tudott, megtette, bármilyen apró dolog is volt. Minél több kolibri van, annál több csepp hull a tűzre – ezt a történetet választotta mottójául az ENSZ Vízügyi Szervezete az idei víz világnapjára.

Víz világnapi kolibrik a Tettyénél

Ezt a célt támogatva több mint 1200 iskolás vesz részt ezekben a napokban a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szemléletformáló foglalkozásain. A gyerekek a felújított szennyvíztisztító telepen találkoztak a pécsi csatornaszörnnyel, megtanulták, hogyan ne hizlalják fel a rémet, végigkísérték a használt víz megtisztításának útját. A kisebb gyerekek a Vízkincstárban interaktív foglalkozáson ismerkedtek a vízszolgáltatás érdekességeivel, és olyan hasznos ismereteket sajátítottak el, amik segítenek nekik kolibrivé válni.

Rangos szakmai kitüntetés a TETTYE FORRÁSHÁZ munkatársainak

Idén is díjazta a Magyar Víziközmű Szövetség a víz- és csatornaszolgáltatásban hosszú idő óta tevékenykedő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereket. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. két kollégájának munkáját is elismerték: Elter Ferencné Andrea alkalmazásgazdát és Csörnyei Csaba szennyvíztelepi művezetőt Víz Világnapi emlékéremmel tüntette ki az ágazat szakmai szervezete. A díjakat a pécsi szakemberek március 22-én vették át Budapesten.

Elter Ferencné Andrea mérnök-informatikus 34. éve dolgozik a pécsi víziközmű-szolgáltatásban, jelenleg alkalmazásgazda munkakörben. Oroszlánrészt vállalt a 2012-ben lezajlott új vállalatirányítási rendszer implementációs projektben, a rendszer gördülékeny, sikeres bevezetésében. Szakértelmével és tapasztalatával a társaság szinte minden területének hathatós, biztos támogatás nyújt a mindennapokban.

A másik jutalmazott, Csörnyei Csaba negyedszázada járul hozzá munkájával Pécs és a környező települések szennyvizének megtisztításához. Iszapszárító és granuláló üzemeltető gépészként kezdett dolgozni a pécsi telepen, a biogázüzem építését már vezető beosztásban segítette, szakértelmére és kitartására azonban a szennyvíztisztító telep tavaly zárult, teljeskörű felújítása közben volt igazán nagy szükség.

A kivitelezés négy éve alatt végig felügyelte a megvalósítás folyamatát, a minősítő vizsgálatokat és közben amatőr fotósként dokumentálta az építést. Fotóival gyakran találkozhatunk a Tettye Facebook oldalán is. Nemcsak az új kollégák betanulását segíti szakmai tanácsaival, a telepre látogató iskolás csoportok egyik állandó kísérője.

A szolgáltató köszöni mindkét szakemberének megbízható, áldozatos munkáját, és gratulál az elnyert kitüntetésekhez!

TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt.