Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Sport / Megtartja értékeit a pécsi sportcég

Megtartja értékeit a pécsi sportcég

A PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola három olimpikonja, paralimpikonja január 17-én, hétfőn írta alá szerződéshosszabbítását a pécsi városházán. A paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia, a sporttörténelmi sikert elérő triatlonos, Bicsák Bence és a szintén paralimpikon Iván Bence tehát 2022-ben is a pécsi klubot erősíti.

Péterffy Attila polgármester köszöntötte a három kiemelkedő sportolót hétfőn a városházán, mint mondta, büszke a sportolók eddigi eredményeire és reméli, hogy ezentúl is öregbíteni tudják Pécs város hírnevét.

  • Nagyon köszönöm a kemény, rengeteg kitartást követelő munkát, amit mindhárman nap mint nap az uszodában és az edzőpályákon végeznek. Kitartásuknak köszönhetően már eddigi eredményeikkel is öregbítették Pécs városának nevét, minden pécsi polgárnak példát mutatnak, kívánom, hogy a jövőben is nagy sikereket érhessünk el együtt – fogalmazott a polgármester köszöntőbeszédében.

A PSN Zrt. vezérigazgatója, Máté János gratulált az edzőknek és a háttérmunkát végző kollégáknak, mint mondta, a segítségük nélkül nem tudna zökkenőmentesen működni a kiemelt sportolókat foglalkoztató Sportiskola rendszere.

  • A PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola feladata jellemzően az utánpótlás-nevelés, az úszás és a triatlon azon sportágak közé tartozik, amelyben a fiatal tehetségek a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola kötelékében sportolnak felnőttként is. Személy szerint nekem nagy öröm volt az is, hogy három olimpikonnal, paralimpikonnal írhattam alá a szerződést egy nap. Ezek a fiatalok sokra hivatottak, szinte garanciát jelentenek a nagy sikerekre, példamutató edzésmunkát végeznek, emellett a személyiségük is követendő a több mint ezerötszáz sportolónk számára. 

A szerződések aláírását követően a paralimpiai bajnok Konkoly Zsófia kiemelte, hálás azért a városnak és a PSN Zrt.-nek, hogy a legjobb körülmények között készülhet a versenyeire.

  • Nagy öröm számomra, hogy továbbra is a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola színeiben versenyezhetek, egyesületem eddig is minden megtett azért, hogy kiegyensúlyozott keretek között edzhessek és utazhassak a versenyekre, így csak arra kell koncentrálnom, ami a saját feladatom, az úszásra – mondta a pécsiek paralimpiai bajnoka.

A tokiói olimpián sporttörténelmi sikert elérő triatlonos, Bicsák Bence is a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola színeiben versenyez 2022-ben is, mint mondta, egy olyan csapat van kialakulóban a triatlon szakosztálynál, amely nagyban segíti az ő munkáját is.

  • Nem szerettem volna egyesületet váltani, otthonomnak tekintem Pécset, ahol a lehető legnyugodtabb körülményeket biztosítják számomra. Jó látni, hogy egyre többen csatlakoznak a triatlon szakosztályunkhoz, így csapatként tudunk készülni, a saját munkámat pedig zavartalanul tudom végezni – árulta el a sportoló.

A paralimpikon Iván Bencével új szerződést kötött a PSN Zrt., a pécsi paraúszó büszke arra, hogy a párizsi paralimpiáig a pécsi klubhoz köti szerződése.

  • 2024 végéig köt az új szerződésem, nem terveztem amúgy sem az eligazolást, szeretek az edzőmmel és a csapattársaimmal úszni, ezért különösen örülök, hogy a jövőben is a Pécsi Sportiskola színeiben versenyezhetek – mondta Iván Bence.