Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Megújult standdal vár Magyarország első egyeteme az Education!

Megújult standdal vár Magyarország első egyeteme az Education!

2022. január 13-15. között, csütörtöktől szombatig újra személyesen, a Hungexpo területén rendezik meg az Educatio szakkiállítást, ahol a Pécsi Tudományegyetem (PTE) képviselőivel is találkozhatnak a résztvevők. A PTE megújult standdal, több mint 80 közreműködővel várja a felsőoktatás iránt érdeklődőket.

Hallgatók és egyetemi munkatársak várják a felvételi előtt állókat és kísérőiket a kiállítás egyik legszórakoztatóbb standjánál, ahol megmutatják, milyen az igazi #ptecsalád életérzés! Érdemes részt venni az eseményen, mert bemutatkoznak a hazai és külföldi felsőoktatási, illetve szakképző intézmények, tankönyvkiadók, nyelviskolák. Nemcsak a továbbtanulás előtt állóknak ajánlott a rendezvény, hanem pedagógusoknak és szülőknek is, ugyanis minden szükséges információt begyűjthetnek a felvételihez.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött. Emellett a hatályos jogszabályok értelmében a szakkiállítás területére belépés magyar állampolgárok részére csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. A tizennyolcadik életévét be nem töltött személy védettségi igazolvány felmutatása nélkül vehet részt az eseményen, de kizárólag a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt.

Győrffy Zoltán, a PTE kapcsolati igazgatója az esemény kapcsán elmondta: „A PTE a felvételi információk mellett számos nyereményjátékkal, pályaorientációs önismereti teszttel, grafológiai tanácsadással, érdekes beszélgetésekkel, Educatio-s standtúrában való részvétellel, zenével és sok nevetéssel várja az érdeklődőket, mind a standon, mind a passzázson” – hangsúlyozta az igazgató.

Mint ismert, Magyarország első egyeteme rendkívül jó eredménnyel zárta a 2021. évi általános felvételi eljárást, 12%-kal több jelentkezőt vehetett fel a PTE, mint az előző évben.