announcement

 

Mesterdiploma 1 év alatt?
Kezdőlap / Hírek / PTE / Mesterdiploma 1 év alatt?

Mesterdiploma 1 év alatt?

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara jelentősen megújítja a Marketing, a Pénzügy és a Vezetés és szervezés mesterképzési szakjainak tanterveit, amelyek már a 2023. keresztféléves felvételi eljárástól (így elsőként a 2023. februártól induló képzésekre vonatkozóan) életbe lépnek. Az új tantervek legfontosabb jellemzői a rugalmasság és a személyre szabhatóság, és fontos újítása, hogy felépítésének, oktatásszervezési megoldásainak, valamint a tantervbe épített speciális kreditelismerési lehetőségeknek köszönhetően nappali tagozaton lehetővé teszi, hogy a kiemelkedően teljesítő hallgatók akár 2 félév alatt, esetleg munkavégzés mellett szerezzék meg mesterdiplomájukat.

A megújított marketing, pénzügy és vezetés és szervezés mesterszakok továbbra is a jelenlegi jogszabályi környezethez igazodnak, így eredendően 4 féléves képzési idővel kerülnek meghirdetésre, a diplomához változatlanul 120 kredit összegyűjtése szükséges.

A hallgató egyéni tanulmányi ideje azonban lehet 4 félévnél rövidebb, amennyiben a szükséges kreditmennyiséget hamarabb összegyűjti. Ebben nagy segítséget jelenthet az intézmény általi rugalmas kreditelismerés (melynek két legfőbb indoka a képzés profiljába illő munkatapasztalat, valamint a más intézményben vagy vállalati és egyéb képzésekben megszerzett és a szakhoz illeszkedő kompetenciák), valamint az órarendek oly módon történő összeállítása, hogy azok a hallgatók, akik vállalják a töbletterhelést felvehetik két félév tárgyait is egy félév alatt.

A megújult mesterképzéseinkről bővebb információ az alábbi oldalon található.

A mesterképzéseink iránt érdeklődő hallgatók az alábbi cikkből tájékozódhatnak.