Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Nyílt Nap 2022

Nyílt Nap 2022

Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK) 2022. január 18-án rendezi meg nyílt napját a PTE Szentágothai János Kutatóközpontban. A kutatóközpont aulájában 10 órától információs pultokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődő diákokat, tanárokat és szülőket. 11 órától a Bachman Zoltán előadóban mutatkozik be a TTK, szó lesz a képzési kínálatról, a kar kiváló infrastruktúrájáról, a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekről.  Fontos információkhoz juthatnak a jelenlevők a felvételi eljárással kapcsolatban, a Hallgatói Önkormányzat pedig bemutatja az egyetemi diákéletet, az ösztöndíj lehetőségeket. 12 órától bemutatkoznak a TTK intézetei, melynek keretében interaktív beszélgetésekre, labor és sportlétesítmények látogatására, valamint campus bejárásra kerül sor.
A Biológiai Intézet betekintést enged a virológusok munkájába, kisvízfolyások „életébe”, a Kémiai Intézet a vegyészek világába kalauzol el, a Földrajzi és Földtudományi Intézet munkatársaival a látogatók árvizet szimulálhatnak és megismerhetik a térképek világát. A Fizikai Intézetben robotokkal és lézerekkel „találkozhatnak”. A Matematikai és Informatikai Intézet munkatársai bemutatják a geometria szépségeit és a VR világ rejtelmeit felhasználói és programozói oldalról egyaránt. A Sporttudományi és Testnevelési Intézet sportcsarnokában pedig interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a sport ezer arcával.

A rendezvényen orrot és szájat elfedő maszk használata kötelező, csakúgy, mint a védettségi igazolvány felmutatása. Kérjük használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket és ügyeljenek a megfelelő védőtávolság betartására!

Helyszín: 7624 Pécs, Ifjúság útja 20. PTE Szentágothai János Kutatóközpont

Időpont: 2022. január 18. (kedd)

Kép forrása: Facebook