Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Örökbe fogadjuk idén is a földlabdás fenyőket - BIOKOM

Örökbe fogadjuk idén is a földlabdás fenyőket - BIOKOM

Karácsony közeledtével felmerül a kérdés: milyen fenyőfát válasszunk? Műfenyőt, vágottat vagy esetleg földlabdásat? Mi, a BIOKOM NKft. az utóbbihoz próbáljuk meghozni a kedvet azzal, hogy az ünnepek után a pécsiek ismét felajánlhatják ezeket a fákat társaságunknak.

A földlabdás fenyőfák örökbefogadását tavaly karácsonykor hirdettük meg először. Így próbáltuk meghozni a kedvet ahhoz, hogy minél többen válasszanak élő fenyőt az ünnepekre. A földlabdás fának számtalan előnye van, kezdve azzal, hogy friss levegőt termel a környezetünkben, hozzájárul a városi faállomány gyarapításához, és emellett évről-évre megcsodálhatjuk, hogyan cseperedik a tűlevelű.

Mindez persze csak akkor igaz, ha az ünnepek után a fenyőt kiültetjük a kertbe, és foglalkozunk vele a későbbiekben is. Ez azonban két problémát is felvet: mi van, ha földlabdás fát szeretnénk, de nincsen olyan terület, ahova elültethetnénk, vagy ha kert van is, de időnk és energiánk nincs a gondozásra?

Ezekre a kérdésekre nyújtunk megoldást azzal, hogy ismét felkínáljuk a lehetőséget, hogy örökbe fogadjuk a földlabdás karácsonyfákat. A felajánlásokat 2022. január 1-31. között várjuk a központi recepciónkon, a Siklósi út 52. sz. alatt a nap 24 órájában. Az ily módon összegyűjtött fák a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe kerülnek tavaszig, majd a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra, ezzel is hozzájárulva a város közterületeinknek díszítéséhez és a levegőminőség javításához.

Kép forrása: internet