Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Pécs - Mediterrán szerelem

Pécs - Mediterrán szerelem

A város közösségének bevonásával döntöttünk Pécs új szlogenjéről. A pécsiek javaslatai közül először szakmai zsűri választotta ki a legjobb hármat, amelyekről több mint kétezer online szavazat alapján megint csak az itt élők mondhattak véleményt.

A pécsi önkormányzat még februárban hirdetett szlogenpályázatot, a felhívásra az itt élők számos ötlettel rukkoltak elő. A szlogenjavaslatok Pécs különleges értékeit közvetítették, legyen szó természeti kincsekről, épített környezetről, kulturális örökségről, vagy éppen egyedi hangulatról. A beérkezett ötletekből először egy szakmai zsűri választotta ki azt a három nyertes szlogent, amelyet ezután online szavazásra bocsátottunk.

A voksolás a napokban zárult le, a pécsiek szavazataikkal az alábbiak szerint támogatták az ötleteket:

  • Pécs – Mediterrán szerelem – 60,2%
  • Pécs – Évezredek pezsgése – 34,3%
  • Pécs – A megnyerő város – 5,5%

Összesen több mint 2000, Pécsett és az agglomerációban élő lakos élt a szavazás lehetőségével, a legaktívabb városrészek Kertváros, Belváros és Uránváros voltak.

A szavazás nem csak arra volt kiváló lehetőség, hogy Pécs város vezetése megismerje az itt élők véleményét, hanem arra is, hogy közösen alapozzuk meg a város arculatának megújítását. 

Ezúton is köszönetet mondunk minden pécsinek, aki részt vett a közös munkában!

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata