Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / #Pécs NYITVA – motoros gurulás

#Pécs NYITVA – motoros gurulás

Motoros gurulással indult a hivatalos turisztikai szezon Pécsett.

Több mint ezer jármű, csaknem kétezer motoros vett részt a szombati szezonnyitó guruláson Pécsett. Ezzel nemcsak a motoros szezon, hanem a hivatalos turisztikai idény is megkezdődött a városban. A pécsi önkormányzat és partnerei #Pécs NYITVA országos turisztikai kampánya megújult formában tér vissza idén, a Pécsi Sörfőzde pedig egy exkluzív újdonsággal is készül.  

2022. április 30-án hivatalosan is megnyílt a turisztikai szezon Pécsett. A szezonnyitó motoros gurulás eredményeként újra megtelt élettel a belváros, zsúfolttá váltak a teraszok, és ismét sok vendég érkezett a városba.

Ahogy a tavasz is előbb érkezik mindig Pécsre a mandulafák virágzásával, úgy a turisztikai szezon is kicsit korábban indul a mediterrán hangulatú megyeszékhelyen. A város már április végén megtelt élettel, Pécs a hosszú hétvégéken már tavasszal is az egyik legkedveltebb úticél volt a hazai lakosok számára, de bízunk a nemzetközi vendégek visszatérésében is. A tapasztalatok alapján kijelenthetem, hogy a kiemelt időszakokra érdemes időben foglalni, ha pünkösdre, a Mecsek Rallye-ra vagy a júliusi Zsolnay Fényfesztivál idejére tervezik a látogatást, akkor nem szabad tovább várni. Erre hívtam fel a motoros guruláson résztvevő vendégeink figyelmét is, hiszen ahogy mindenkit, úgy őket is visszavárjuk – mondta el Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

Bár a világjárvány kedvezőtlen hatása tavaly érezhető volt, 2021 augusztusában mégis csúcsot döntött a vendégéjszakák száma Pécsett. Ezt idén szeretnék felülmúlni. Önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a város idén is tudatosan készült a szezonra. A Pécs Nyitva harmadik kiadása ismét széles összefogás eredménye lesz.

Számos újdonsággal készülnek az idei évben, rövidesen egy világraszóló időszaki kiállítás nyílik a Zsolnay Negyedben, amely az egész család számára izgalmas lesz, Pécs ad otthon a több ezer fiatal részvételével megrendezett Youth Sports Festivalnak, idén nyáron átadják a megújult, UNESCO világörökség Ókeresztény Mauzóleumot és lesz újra Múzeum Utca+ is.

Pécs és környéke egy bő hétre is kínál elegendő élményt: a Mecsek, Orfű, Siklós, Harkány, a villányi borvidék remek kiegészítője lehet egy pécsi látogatásnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség most induló Pécs-Villány turisztikai térséget népszerűsítő kampánya is ezt komplex élményt mutatja be, amely május 1-től online felületeken szólítja meg az utazni vágyókat – mondta el Kincses Márk, a pécsi önkormányzat turizmusfejlesztési osztályvezetője.

Ruzsa Csaba kiemelte, az utazásnak fontos része a helyi gasztronómia felfedezése, a városnak pedig fontos célja a helyi tradicionális vállalatok erősítése. Ezért is példaértékű az az együttműködés, amit most indítottak Magyarország legrégebben folyamatosan működő főzdéjével, a városban 170 éve üzemelő Pécsi Sörfőzdével.

Ennek keretében egyedi, limitált kiadású Pécsi Sör készül a nyári szezonra, a négy darabból álló válogatás dobozain egy-egy ikonikus pécsi helyszín szerepel majd. A történetek a dobozokon indulnak, de ott nem érnek véget. A látnivalókhoz kapcsolódó információk a honlapon, a személyes történetek pedig remélhetőleg Pécsett folytatódnak majd.

A PécsNYITVA kampányról:

A #Pécs NYITVA logója a város jelképeivel díszített lakat, utalás egyebek mellett a város egyik szimbólumává vált lakatfalra, illetve jelképezi a város nyitottságát is.

A #PécsNYITVA egy ernyő, amelyet a város tart a szolgáltatók felé. Egy valóban széleskörű szakmai összefogás eredménye, amelyben a kulturális intézmények éppúgy megtalálják a helyüket, mint a kiváló pécsi szállásadók és vendéglátóhelyek. Abban bízunk, hogy a turisztikai szezon sikerét minden pécsi a szívén viseli, hiszen a kampány sikere mindanyiunk közös ügye.

Az aktuális programokról és a kampányról folyamatosan frissülő tartalmat talál az alábbi felületeken:

Facebook, Instagram: @pecsnyitva