Pécs pezsgését kövesse a pecs.hu oldalon
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Pécs pezsgését kövesse a pecs.hu oldalon

Pécs pezsgését kövesse a pecs.hu oldalon

2022. augusztus 22.

Bizonyára mindenki találkozott már a megújult pecs.hu oldallal. 2021. szeptemberében startolt Pécs városának teljesen megújult honlapja, melyet több mint 178.000 felhasználó látogatta a kezdetektől, akik több mint félmillió oldalmegtekintést produkáltak.

A nyári hónapokban nagyon népszerűek az oldal program- és eseménykereső szolgáltatásai, a turisták is ebben az időszakban szeretik leginkább olvasni a pecs.hu oldalon található, számukra hasznos információkat. A nyár eddigi legnépszerűbb eseménye a kereséseket tekintve a Sétatér fesztivál és a Fényfesztivál volt. Percenként 7-10 látogató használja az oldalt nyáron, ők jellemzően valamilyen szolgáltatást vagy eseményt keresnek. Nagyon népszerű az oldalon még a helyiek körében a Széchenyi téri webkamera használata, valamint a háziorvos-kereső és a hivatali ügyek intézésére szolgáló információk. Fontos szempont, hogy weblapunk mobilbarát legyen, hiszen a felhasználók 55%-a mobilról használja weblapunkat.

Az oldal mind megjelenésében, mind felépítésében modern, innovatív. Fontos szempont volt a fejlesztéskor, hogy ne csak a ma igényeinek feleljen meg, de a jövőben is könnyen fejleszthető, tartalmát illetően jól szerkeszthető honlap legyen. Célként tűzte ki a városvezetés, hogy az oldalra látogatók releváns és átlátható válaszokat kapjanak kérdéseikre, könnyen kereshetőek legyenek az információk, események, hírek. Éppen ezért a pécsi önkormányzat Városmarketing osztályának kezelésében álló honlapot folyamatos fejlesztések jellemzik.

Számos program és esemény színesíti városunkat, Pécs igazi pezsgő város, ahol zajlik az élet. Most már a város weboldalán is felhasználóbarát módon és azonnal információt kaphatunk arról, hogy mi, mikor és hol történik.

https://pecs.hu/esemenyek/

Keressen rá a városi programokra, hírekre a pecs.hu oldalon, és kapcsolódjon be a pezsgésbe!

Két nagyobb fejlesztésen esett át weboldalunk az elmúlt félévben a sok apró, nem látványos, ám a célokat annál inkább szolgáló újítások mellett.

A weboldalon található Eseménynaptár már kezdetektől létezik, de most könnyen és gyorsan tájékozódhat a felhasználó a városi események között. A honlapon a fejlécben egy kis ikonra kattintva azonnal elérhető a naptár, melyben kereshetők az események dátum/helyszín/időtartam alapján. A szerkesztők a kiemelt eseményekként kezelt programokat jól láthatóan helyezték el a weblapon.

A Hírek rovat kategóriák szerint kereshető, így az első négy legfrissebb hír mindig kiemelve jelenik meg, majd egy gyűjtőoldalon kereshetők és visszakereshetők az anyagok. A következő kategóriákba soroltuk a híreket: városi hírek, közérdekű, sport, gazdaság, PTE, egyéb hírek.

Hamarosan a térképes kereső is elérhető lesz, mely a mai kor elvárásaira reagál, hiszen a lokáció és a vizualitás egyre fontosabb szemponttá válik az információk keresésében.

A Pécs városát érintő újdonságokat, eseményeket, híreket továbbra is várjuk a  email címen.