park

Advent Pécs 2022

Megnézem
Pécsi közlekedés
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Pécsi közlekedés

Pécsi közlekedés

A pécsi közlekedési rendszer állapotának felmérését és az ehhez kapcsolódó lakossági vélemények megismerését célozza a jelenleg is tartó kutatás. A pécsiek ezekben a hetekben fejezhetik ki véleményüket a város közlekedésével kapcsolatban.

– Dolgozunk a pécsi közlekedési koncepció előkészítésén. Ez a dokumentum azokat a fejlesztési irányokat és konkrét terveket összegzi majd, amellyel Pécs közlekedése élhetőbbé tehető a következő évtizedekre. A koncepció megalkotásához nélkülözhetetlen, hogy a jelenlegi helyzetre vonatkozó lakossági véleményeket és a fejlesztési ötleteket, javaslatokat megismerjük. Ezért indult el ez a közvéleménykutatás, amelynek első eredményeit ősszel összegzik majd – mondta el Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

A kutatást részletes, reprezentatív, a lakosság összetételét, jellemzőit lefedő mintán végzik a szakértők. A kérdezőbiztosok személyesen, telefonon, illetve a közösségi média segítségével kérdezik a pécsieket ezekben a hetekben.

A kérdőíves felmérés három fókuszterületet érint:

1. Közlekedésszakmai kérdések: a kitöltőket megkérdezik a közlekedési jellemzőikről és szokásaikról, a jelenlegi közlekedési rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikról, értékelésükről, valamint a tervezett közlekedési beruházásokhoz kapcsolódó véleményükről.

2. Életminőséggel kapcsolatos kérdések: a kitöltőknekszámos környezeti, közlekedési–elérhetőségi kérdésben, illetve a médiahasználati szokások témakörében van lehetőségük véleményt nyilvánítani.

3. Személyes tapasztalatok: a kitöltők közlekedési szokásai és a városi életminőség-érzéssel kapcsolatos személyes tapasztalatai kerülnek fókuszba az egyes városrészekre vonatkoztatva.

A kérdőíves felmérés előzetes eredményei várhatóan őszre készülnek el. A kutatási anyag adatait az új pécsi közlekedési koncepció megalapozásához használja majd fel a város.

Kérjük, hogy a Pécsett élők közül minél többen vegyenek részt a kutatásban, és válaszoljanak a feltett kérdésekre. Köszönjük, ha véleményével Ön is hozzájárul a közlekedési koncepció sikeréhez.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata