Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Rekord létszám a Tudományos Diákköri Konferencián

Rekord létszám a Tudományos Diákköri Konferencián

A Tudományos Diákköri Konferencia több száz látogatót és előadót vendégül látó tudományos esemény, amelyet évente rendez meg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara. Az idei, immár XXVIII. Kari Tudományos Diákköri Konferencia a tavalyi online rendezvény után, 2022. május 6-7-én Szombathelyen ismét személyes jelenléttel kerül megrendezésre.

Ez a kétnapos esemény, leendő mentőtisztek, ápolók, gyógytornászok, dietetikusok, védőnők, népegészségügyi ellenőrök, orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusok, egészségfejlesztők, rekreáció szervezők, szociális munkások, egészségügyi szervezők, szülésznők, egészségügyi menedzserek és oktatóik részvételével zajlik.

Az idei évben 184 hallgató mutatja be – a tantervi törzsanyagon túlmutató, önálló, de a konzulens oktató által támogatott kutatáson alapuló – tudományos munkájának eredményeit.

Az előadások 17 szekcióban hangzanak el, melyből 2 szekcióban nemzetközi hallgatóink adnak elő, majd a szakmai zsűri értékelése alapján május 7-én kerül sor a díjak, elismerések kihirdetésére.  

A TDK kiváló lehetőség a hallgatók számára a szakmai nyilvánosságra, illetve, hogy bekapcsolódjanak az Egészségtudományi Karon folyó elméleti és gyakorlati kutatómunkába.

A kar kiemelt figyelmet fordít a tudományos diákköri tevékenységre, melyet jelentős pályázati forrásokkal is támogat. A későbbi tudományos előmenetelt (ahogy sok esetben már beigazolódott) gyakran itt alapozzák meg a fiatalok.

A konferencia másnapján a tudományos ülés plenáris előadói Dr. Stánitz Éva, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója: COV(ID)ėK, valamint Király Gábor 108-szoros válogatott labdarúgókapus: Pozitív szemlélet és megújulás témában.