Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Rendkívüli közgyűlés dönt az energiatakarékossági intézkedésekről 

Rendkívüli közgyűlés dönt az energiatakarékossági intézkedésekről 

Számos további javaslat érkezett be a pécsi önkormányzathoz a kedden nyilvánosság elé tárt energiatakarékossági intézkedéscsomag kiegészítésére. A végleges intézkedésekről rendkívüli közgyűlésen dönthetnek a képviselők pénteken.

A pécsi önkormányzat múlt héten kedden jelentette be, hogy intézményeivel, cégeivel és szakértőkkel előzetesen egyeztetve átfogó energiatakarékossági csomagot készített elő. A 104 pontos javaslathalmaz részletezi, hogy a felsorolt szereplők milyen intézkedésekkel tervezik enyhíteni a megnövekedett villamosenergia- és földgázár okozta energiaválság negatív hatásait.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a pécsi önkormányzat további javaslatokat várt a csomaghoz. Ennek érdekében mind civil, mind gazdasági, mind politikai szereplőkkel egyeztetéseket kezdeményezett.

Számos érdemi javaslat érkezett hozzánk az elmúlt napokban. Ezekről is szeretnénk kikérni a pécsi közgyűlés véleményét. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen nagy jelentőségű, a pécsiek életére jelentős hatást gyakorló intézkedési csomag tárgyalásának kellően alaposnak és minden részletre kiterjedőnek kell lennie, egyúttal a lehető legszélesebb körű konszenzuson kell nyugodnia, ezért az energiatakarékossági stratégia kapcsán rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményeztük. A képviselők így október 21-én, pénteken vitathatják meg és fogadhatják el a következő hónapokra jelentős hatást gyakorló energiatakarékossági stratégiát – foglalta össze Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata