announcement

Pécsi útfelújítások 2023Megnézem

Rövidített órák az iskolában, bringás reggeli, városi vonulás, szurkolói zónák
Kezdőlap / Hírek / Közérdekű / Rövidített órák az iskolában, bringás reggeli, városi vonulás, szurkolói zónák

Rövidített órák az iskolában, bringás reggeli, városi vonulás, szurkolói zónák

A PSN Zrt. az összes pécsi iskolától kérte (a tankerületiekkel már meg is egyezett erről), hogy rövidített órákkal segítse a május 12-ei városi közlekedés csökkentését – egyben lehetőséget teremtve a diákságnak a versenyzők, közte a magyar válogatott biztatására is.


A PSN közös „városi gurulást” – hivatalos nevén ez a Decathlon Kerékpáros Gurulás – is szervez péntek délelőttre, amely során a város három különböző pontjáról (pontos útvonalak hamarosan) együtt kerekezhetnek be a Széchenyi tér környékére, hogy aztán a belvárosi szakaszon ugyancsak együtt buzdíthassák a profikat. A szervezők ezúton is arra biztatják az iskolákat – különösen a testnevelőket –, hogy segítsenek saját iskolai csapatok szervezésében, és ha rendelkeznek ilyennel, akár egységesített sportfelszerelés viselésével is fejezzék ki egy adott iskolai közösséghez tartozásukat.
Alább az indulási időpontokat adjuk meg, ezekhez – kiszámolva, hogy az útvonalon nagyjából mikor haladhat el a remények szerint folyamatosan bővülő mezőny, az adott útvonalakon bárhol bárki becsatlakozhat. A Széchenyi térre érkezők kerékpárjaikat leadhatják majd a Ciszterci Nagy Lajos gimnázium udvarán, ahol szervezett őrzéssel gondoskodnak a bringákról.
A szervezők felhívják ugyanakkor a figyelmet a résztvevők biztonsága érdekében a közlekedési szabályok maradéktalan betartásának fontosságára!

Az egyik legfontosabb terület a pécsi szakasz során a Széchenyi tér lesz. Részben, mert itt (illetve az egész verseny egyik legmeredekebb, így legkülönlegesebb szakaszának számító Bárány úton) lesz az egyik városi részhajrá – ezért e két területen külön szurkolói zónákat is kialakítanak.
A Széchenyi téren emellett már reggel – nagyjából 7 óra utántól – a már korábban sikert arató „bringás reggelivel” is várják az aznap kerékpárral iskolába, munkába indulókat. Ide érkezik a kerékpáros gurulás, majd innen rajtol a Zsolnay-kupa, a tér közepén felállított színpadon, sátrakban, illetve a mezőnyhöz tartozó reklámkaraván autóiban a nap során különféle programok, szűrések, ajándékok várják az idelátogatókat.
A téren egy óriáskivetítőt is felállítanak, ezen informatív kerékpáros anyagok mellett élő streameléssel közvetítik majd az állatkerti célceremóniát is.

További információk a Tour de Hongrie-ról: Tour de Hongrie

További információk a Tour de Hongrie Pécset érintő szakaszáról: Tour de Hongrie | Városunk Pécs (pecs.hu)