Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / PTE / Spanyol cég lett a Virológiai Nemzeti Laboratórium partnere

Spanyol cég lett a Virológiai Nemzeti Laboratórium partnere

A spanyol Lokímica Laboratorios magyarországi leányvállalatával, a Lokímica Magyarország Kft.-vel kötött együttműködési megállapodást a PTE Szentágothai János Kutatóközpontjában működő Virológiai Nemzeti Laboratórium május 11-én. A szerződést a PTE részéről dr. Kemenesi Gábor adjunktus és a Lokímica részéről Manuel García Howlett, a Lokímica Magyarország ügyvezetője és a Lokímica S.A. nemzetközi igazgatója írták alá, az eseményen jelen volt továbbá Kőszegi Dániel, a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének elnöke, a Lokímica Magyarország partnere.

„Az egészségügyi kártevők elleni védekezés nyugati típusú kultúrája megköveteli, hogy kutatás-innovációs háttér legyen mögötte. A célzott, biológiai védekezés nem valósulhat meg anélkül, hogy egy olyan biológiai ismeret, amit mi a kutatásnál rutinszerűen előállítunk ne intergrálódjon a végrehajtásba. Ez az együttműködés ezt az integrációt hivatott most létrehozni” – foglalta össze dr. Kemenesi Gábor a megállapodás lényegét, majd hozzátette:

 „azok az adatok, amiket tíz éve folyamatosan gyártunk, kifejezetten értékesek abban a precíziós védekezésben, amelyet ez a cég képvisel. Ebben benne vannak a csípőszúnyogok, a kullancsok, a rágcsálók és bármilyen egyéb egészségügyi kártevő.” 

A teljes cikk ide kattintva elérhető…