Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Tervpályázatot hirdetünk az Aquapark tervezésére

Tervpályázatot hirdetünk az Aquapark tervezésére

Megvan a tüskésréti helyszín, elkészültek a szükséges vizsgálatok, és a fenntarthatósági tanulmány, jöhet a tervezés a pécsi Aquapark ügyében. Azért, hogy a pécsiek igényeit legjobban kielégítő, fenntartható és gazdaságosan üzemeltethető Aquapark készülhessen majd, tervpályázatot hirdetünk a tervezők kiválasztására.

Választási programom fontos ígérete volt a pécsi fürdőfejlesztés. Megválasztásom után azonnal megkezdtük az Aquapark-projekt felülvizsgálatát. A korábbi koncepció helyett új célok mentén új stratégiát alkottunk, amihez új helyszín, a Tüskésrét kiválasztása is társult. A kormány támogatásával elvégeztük a szükséges vizsgálatokat, így újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt: megkezdődhet a tervezők kiválasztása.

A tervezők kiválasztására az építész szakma által is támogatott tervpályázatot tartom a legjobb megoldásnak. Ennek elfogadására rendkívüli közgyűlést hívtunk össze. Meggyőződésem, hogy a stratégiai fontosságú, a város életére évtizedekig hatással bíró ügyekben a lehető legszélesebb körű együttműködésre van szükség. Éppen ezért a közgyűlésen is konszenzusra törekedtem. Technikai szünetet rendeltem el, hogy az ellenzék tervpályázatra vonatkozó javaslatáról egyeztessünk. Befogadtuk az ellenzék módosító indítványát. Ez alapján az aquapark előkészítésére kapott támogatásból fennmaradt 80 millió forint felhasználására vonatkozó határidő meghosszabbításáról egyeztetést kezdeményezünk a kormánnyal.

A közgyűlés mai döntése alapján Pécs tervpályázaton választhatja ki azokat a tervezőket, akik a régóta várt Aquapark-komplexum terveit készíthetik majd el. Arra számítok, hogy a projekt megmozgatja a hazai építész szakmát, és jobbnál jobb elképzelések érkeznek majd be.

A célom változatlan, legyen végre Pécsnek Aquaparkja! Ugyanakkor továbbra is csak olyan létesítmény megépítését tudom támogatni, amely a pécsiek igényeit maximálisan kiszolgálja, és környezeti, illetve gazdasági szempontból is fenntartható. 

Pécsiség mindenkor!

Péterffy Attila

Pécs polgármestere