Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Újabb parkolók létesültek Kertvárosban

Újabb parkolók létesültek Kertvárosban

Egy héten belül a második új parkolót vehették használatba a kertvárosiak. A Littke József utcában nemrég átadott 14 férőhelyes parkolóval párhuzamosan a BIOKOM NKft. a Nagy Ferenc téren is új megállóhelyet épített. Ebben 16 autó számára jut hely.

– A környéken élők fordultak hozzám azzal a kéréssel, hogy bővítsük a parkolóhelyek számát a Nagy Ferenc téren, mert a lakók nem tudnak leparkolni az otthonuk közelében. Gondos tervezést követően épült meg az új parkoló, amely meggyőződésem szerint hosszú távon is elég férőhelyet biztosít az itt élők számára. Látszik, hogy Kertvárosban a parkolási helyzet foglalkoztatja a leginkább a lakókat, ezért ezen a területen igyekszünk minél több segítséget nyújtani a számukra. A körzetemben a most elkészült parkoló után a ciklus végéig még két helyszínen tervezünk hasonló fejlesztést, hogy a városrész parkolási gondjain enyhíteni tudjunk – fogalmazta meg Fogarasi Gábor, a terület önkormányzati képviselője.

A most kialakított, frissen aszfaltozott parkolók összesen 16 gépkocsi számára biztosítanak megállóhelyet.

– A munkálatok még nyáron kezdődtek, társaságunk szakemberei a parkolók kialakítása mellett a csapadékvíz-elvezetést is megoldották, valamint az érintett részeken a járdafelületeket is megújították. A beruházással a terület közvilágítása is fejlődött, hiszen két új napelemes kandelábert is telepítettünk két világítótesttel – összegzett Meixner Barna, a parkolóépítést végző BIOKOM NKft. ügyvezető igazgatója.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata