Pécsi útfelújítások 2023-2024Megnézem
Tour de Hongrie 2024Megnézem
Kezdőlap / Hírek / Városi hírek / Zöld fejlesztések és energiaár-robbanás – ismét kérdőívvel fordul Pécs a helyi cégekhez

Zöld fejlesztések és energiaár-robbanás – ismét kérdőívvel fordul Pécs a helyi cégekhez

A jelenlegi városvezetés 2019 ősze óta folyamatosan kapcsolatban van a helyi cégekkel. Annak érdekében, hogy a városi költségvetés tervezésekor az önkormányzat a vállalkozások legégetőbb problémáira tudjon választ adni, rendszeresen kérdőívekkel fordul a cégek felé.

Az önkormányzat most újabb kérdéssort intéz a pécsi vállalkozásokhoz. Ruzsa Csaba, Pécs gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere ennek kapcsán kiemelte: a jelenlegi, több szempontból speciális helyzetnek köszönhetően a kérdőív is némileg más tematikát követ, mint a korábbiakban.

Egyrészt arra kíváncsi a városvezetés, hogy a magas energiaárak és az orosz agresszió miatt kialakult bizonytalanság miatt terveznek-e a pécsi cégek valamilyen ideiglenes, vagy tartós intézkedést működésüket illetően.

A kérdések elsősorban a sürgető, rövidtávú intézkedésekre, valamint a középtávú beruházási tervezési folyamatokra vonatkoznak. A válaszokat az utóbbi kérdéskörre a Pécs 2030 – Zöld és okos város uniós projekt érdekében várja a városvezetés.

Mint ismert, az Európai Bizottság az egész unió területéről, csaknem 400 pályázó közül több más várossal együtt választotta ki Pécset, mint zöld fejlesztési és energiahatékonysági mintaprojekteket 2030-ig végrehajtó várost. Ruzsa Csaba kiemelte: a program akkor lesz eredményes, ha sikerül minden pécsi szereplőt bevonni egy zöld és energiafüggetlen város kialakításába. Pécs önkormányzata egyaránt számít a lakosok, a civil szervezetek, a vállalatok és az egyetem aktív részvételére. Ennek értelmében a mostani kérdőív azt is igyekszik felmérni, hogy a pécsi vállalkozások milyen lépéseket terveznek megvalósítani, és milyen formában tudnak kapcsolódni a Pécs 2030 – Zöld és okos város uniós projekthez.

A városvezetés a nagyobb pécsi munkaadókat közvetlenül e-mailben is megkeresi, ám a kérdőív minden pécsi vállalkozás számára elérhető az alábbi linken:

Pécsi vállalkozások tervei az energiaválság idejére (google.com)

A megküldött válaszokat Pécs vezetése figyelembe veszi a döntések meghozatalakor, ezért arra kérünk minden pécsi cégvezetőt és vállalkozót, hogy lehetőség szerint töltsék ki a kérdőívet.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata