KARÁCSONYVÁRÓ
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / KARÁCSONYVÁRÓ

KARÁCSONYVÁRÓ

10.00–11.00 Tamás Éva Játéktára

Adventi gyertyák ünnepváró műsor

Adventi gyertyák című műsor méltó kezdete lehet az ünnepi készülődésnek. A gyerekekkel, családokkal együtt gyújtjuk meg az első gyertyát az adventi koszorún. Énekelünk télről, hóesésről, természetről. Csendesen készülünk a közelgő ünnepre, kézenfogva tanulunk dalokat, járunk táncokat, bekukkantunk Betlehembe, lélekben felkészülünk az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra.

Az alábbi programok létrejöttét támogatta az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

10.00–14.00 Marcipán gyurmázás

Gyurmázni nemcsak agyaggal lehet, hanem marcipánnal is. Készíts ehető, fekete-fehér képet marcipánból, amit elvihetsz magaddal vagy el is fogyaszthatod. A marcipánnal könnyű dolgozni, így ha óvodás vagy kisiskolás vagy, várunk a marcipánműhelybe.

10.00–12.00 Ügyes mami: Karácsonyi díszek nemezelése

Régen a fonóba jártak az asszonyok, most a Zsolnay Negyedbe jöhetnek a különböző kézműves textiltechnikák iránt érdeklődők. Vata Enikő textiltervező művész várja azokat a hölgyeket, családokat, akik szeretnének alkotó közösségben létrehozni egy karácsonyi díszt, vagy megismerkedni a kézikötéssel, horgolással, tűnemezeléssel, madzagszövéssel, varrással.

11.00–13.00 ÉlményMűhely: Ünnepváró ÉlményMűhely

Az ÉlményMűhelyben az ünnepre készülődve felépítünk egy Óriási Matematikai Fraktál-Karácsonyfát. A gyerekek, szülők és nagyszülők az ÉlményMűhely különleges eszköztárának alkalmazásával, maguk készítette modelekkel és hópelyhekkel díszíthetik fel a karácsonyfát.

11.00–13.00 Origami

Az origami ellazít, mégis kihívást jelent. Néhány könnyű alaphajtás, és a csodálatos alkotások világa kitárul. Itt elkészítheted a karácsonyi díszeket vagy az ajándékot a fa alá.

12.00–14.00 Családi játszóház

Amikor együtt a család – karácsonyi családi társasjáték a fa alatt

A Családi játszóház program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a DUPLÓt. Az egyik az egyéni kiteljesedést a másik a társas együttlétet szolgálja.

14.00–18.00 Adventi készülődés

14.00–17.00 Kézműves foglalkozások

Készíts adventi koszorút az ünnepi asztalra, vagy textil- és kerámia, fehér csokoládéval rajzolt karácsonyfadíszeket. Advent első vasárnapján már meg is vannak az első ehető- vagy az ünnepig megőrizhető karácsonyi meglepetések!

16.00 Népi gyermekjátszó

A Hanga Banda népzenei együttessel.

17.30 Jézus születése

A Gungula Bábcsoport árnyjáték előadása.

Együttműködő partnerek: Csoko-Láda Csokibolt, Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúra, Signo Galéria, Első Pécsi Ifjúsági Vasútmodellező Klub

A program az NKA támogatásával valósul meg.

A programokon a részvétel ingyenes!

Szervező: ZsÖK NKft.