announcement

Pécsi útfelújítások 2023

Megnézem
Pécs Város arculati koncepció pályázat
Kezdőlap / Városi élet / Pécs Város arculati koncepció pályázat

Pécs Város arculati koncepció pályázat

Pécs Megyei jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet Pécs városának vizuális arculatának megújítása céljából.

Pécs város Arculati Kézikönyve 2006-ban készült, az immáron 17 éves arculat nehezen felel meg a mai kihívásoknak, nem használható a város egységes és versenyképes megjelenítéséhez.

A Gazdaságfejlesztési Stratégia (2021) és a Fenntartható Városfejlesztési Stratégia 2021-2027 (2022) alátámasztja az új vizuális arculat igényét annak jelentőségét, hozzáadott gazdasági értékét, növelve a város versenyképességét és láthatóságát.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot  hirdet „Logóterv és vizuális arculati koncepció tervezése Pécs város számára” címmel a PTE Művészeti Kar Grafikusművész szak, tervezőgrafika szakirány jelenlegi, valamint minden végzett hallgatója számára. Pályázat célja Pécs vizuális arculatának megújítása. A pályázók körét leszűkítettük egy szakmai közegre, akik elkötelezettek a város iránt és megfelelő, biztos szakmai tudással rendelkeznek.

A pályázat célja, hogy egy könnyen azonosítható, és Pécs városát meghatározó arculat szülessen, amely hosszú távon, minden felületen alkalmazható, és az egész Várost fémjelzi.

További városmarketing cél, hogy az átgondolt városmárka mellé egy szakmailag megalapozott és kidolgozott arculati elemrendszer párosuljon, jól használható, egységes készlettel rendelkezzünk, dolgozhassunk a jövőben, megszólítva ezzel a pécsi lakosokat, a befektetőket, turistákat.

A beadott pályázatot egy elismert szakmai zsűri bírálja el a pályázati kiírásban megadott kritérikumok alapján.

A zsűri javaslatot tesz a nyertesre, míg az eredményről a Közgyűlés dönt 2023. június 20.-i ülésén.

Zsűri tagjai:

  • Fekete Valéria, Pécsi Galériák vizuális művészeti vezetője
  • Pinczehelyi Sándor, Munkácsy Mihály-díjas magyar grafikus, festő, egyetemi tanár, Pécs díszpolgára, Tüke-díj, Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje, Művészeti Tanács tagja
  • Czakó Zsolt, Tipográfus, alkalmazott grafikus, nemzetközileg elismert vizuális művész
  • Boskovitz Oszkár (43. Magyar Formatervezési Díj Vizuális kommunikáció kategóriájának díj győztese, PTE MK egyetemi oktató)
  • Böhm Gergely (PTE MK Tervezőgrafika tanszék vezetője, PhD fokozat

A Pályázat benyújtásának határideje: 2023.04.30. (beérkezési határidő).

A pályázat leadásának formátuma:

Érvényes pályázatnak a fent jelzett határidőig az alábbi formátumban és módon beérkező teljes pályaművek tekinthetők:

  • 1 db fekvő A/4-es, összefűzött pdf (egyben az 1. és 2. pont), online linket/drive-címet emailben kérünk a címre. A beérkező e-mailekre visszajelzést küldünk. Kérjük a csatolmányokat mellőzni.
  • Nyomtatva 2 példányban, szétszedhető formában (egyoldalas nyomatok). Leadandó a PTE MK Tervezőgrafika szakon Böhm Gergely Intézetvezető részére a megadott határidőig.