Pizza workshop Szabi, a pékkel
Kezdőlap / Élmények / Programok, rendezvények / Pizza workshop Szabi, a pékkel

Pizza workshop Szabi, a pékkel

Szabadfi Szabolcs a nápolyi típusú, hosszan érlelt, vékony tésztájú pizza készítésének egyik legnagyobb ismerője és gyakorlója hazánkban.

Az elmúlt évek során számtalan világversenyen megfordult Londontól Las Vegason át egészen Pármáig, időről időre bezsebelve az előkelő helyezéseket.

Szabi pizza workshopját harmadik éve látogatják lelkes otthonsütők, profi pizzások, hazai és külföldi pizzarajongók a szentendrei éttermében. Ezúttal azonban Szabi jön el workshopot tartani a Zsolnay Piknikre, hogy az ország ezen szegletében is lehetőséget kapjanak a téma iránt érdeklődő kovászcimbik.

Hogy mit fogunk tanulni? Beszélünk a kovász és az élesztő használatáról, az alapanyagok minőségének fontosságáról – liszt, víz, só –; kézzel dagasztjuk be a tésztát, amit otthon, 1–2 nap hűtőben történő érlelés után lehet majd megsütni; kétnapos, érett tésztákon gyakoroljuk a nyújtást, a feltétezést és a sütést, lépésről lépésre vesszük végig a tökéletes pizza elkészítésének menetét; részletesen kitérünk az otthoni körülmények közötti sütés mikéntjére; ismerkedünk a legjobb olasz alapanyagokkal, olívaolajat, sajtokat, sonkaféleségeket és különleges hozzávalókat kóstolunk, valamint megtanulunk elkészíteni egy pofonegyszerű paradicsomszószt – a hír igaz, a szószt nem kell főzni!

Pizzáinkat a Nápolyban készült, amalfi csempemozaikokkal kirakott, szemet gyönyörködtető, fatüzelésű kemencénkben sütjük meg, valamint egy Ooni Koda pizzasütőben, amivel egy újszerű, otthon is biztonsággal alkalmazható pizzasütési módszert mutatunk be.

A kurzus a résztvevők saját pizzáinak elfogyasztásával ér véget, aki pedig szeretne, az Szabi híres-neves 105 éves kovászával távozhat.